Opnieuw heeft Joost Luiten een indrukwekkende prestatie geleverd in een toernooi van de DP World Tour. In het Horizon Irish Open speelde Joost samen met een van de Ryder Cup-spelers, Shane Lowry (foto). Joost had echter moeite om op de greens van de K Club te scoren. Hij sloeg weliswaar veel greens in regulation, maar zijn putter liet hem vandaag in de steek. Met slechts twee birdies en de rest van de holes in par, sloot Joost het toernooi af met een score van 2-onder en eindigde hij in totaal op 10-onder en een gedeelde 12e plaats in het hele toernooi.

Maar wat is dat toch met Daan Huizing? Het begon allemaal met een sterke start voor hem. Met slechts 70 slagen opende hij het toernooi en liet hij zien dat hij vastbesloten was om zijn naam te laten gelden. Een ronde van par volgde de dag erna, wat zijn consistentie benadrukte. Maar het was in het weekend dat Huizing echt begon te schitteren.

Op de derde dag van het toernooi had Huizing 75 slagen. Hoewel dit misschien niet zijn beste prestatie was, bleef hij vastberaden en vasthoudend. Maar toen brak de zon door op de laatste dag van het toernooi en Daan Huizing stond klaar om de wereld te verbazen.

Met slechts 66 slagen op zondag wist Huizing de harten van fans te veroveren. Wat nog indrukwekkender was, waren de zeven birdies die hij op die dag scoorde, met slechts een enkele bogey om zijn score te bezoedelen. Dit was niet alleen een geweldige prestatie; het was een duidelijk teken van zijn vaardigheid en vastberadenheid. Hij eindigde uiteindelijk met 3-onder 61e.

Wat maakt Daan Huizing zo speciaal? Het lijkt erop dat hij het vermogen heeft om onder druk te presteren en zijn spel te verbeteren naarmate de wedstrijd vordert. Zijn vermogen om zich aan te passen en te schitteren op het juiste moment is bewonderenswaardig

De winnaar Vincent Norrman

Vincent Norrman verovert een verrassende overwinning op de DP World Tour, terwijl Rory McIlroy struikelt op de K Club

Vincent Norrman behaalde zijn tweede DP World Tour-titel met een dramatische overwinning op het Horizon Irish Open, waar Rory McIlroy’s uitdaging vervaagde na een frustrerende laatste dag op de K Club.

Norrman keerde een achterstand van zes slagen om tijdens een spannende laatste ronde, nadat hij zes birdies maakte in een reeks van acht holes en gebruikmaakte van de par-vijf laatste hole om een sensationele bogey-vrije 65 neer te zetten en de clubhouse-stand op 14 onder te zetten.

De Zweed moest vervolgens bijna 90 minuten wachten terwijl de achtervolgende groep allemaal faalden in de slotfase, met Norrman die één slag voorbleef op de overnight-leider Hurly Long, terwijl Shane Lowry de derde plaats deelde met Grant Forrest, Thirston Lawrence en Ryan Fox.

McIlroy deelde de leiding op een door regen en onweer beïnvloede zondag, maar vond vier keer een water hazard in een laatste ronde van 74 slagen, inclusief een dubbel bogey en een een triple-bogey op de 16e hole, en eindigde de week op een gedeelde 16e plaats.

De DP World Tour gaat nu naar Engeland voor het BMW PGA Championship, waar alle 12 spelers van het Europese Ryder Cup-team gepland staan om deel te nemen. Lowry keert daar terug als de verdedigende kampioen.

Joost Luiten nog steeds in de race voor de Irish Open-titel