Van de vier Nederlanders die aantraden in het Horizon Irish Open, hebben er twee zich weten te kwalificeren voor het weekend. Joost Luiten en Daan Huizing hebben zich weten te handhaven voor de laatste twee ronden van het toernooi. Luiten bevindt zich nog steeds in de top 10 met een score van 7 onder par, terwijl Huizing op de 62e plaats staat met 2-onder par, net genoeg om de cut te halen.

Helaas was het voor Wil Besseling een ander verhaal. Hij leek aanvankelijk de cut te halen, staand op 1 onder par na het maken van drie birdies en een dubbel bogey. Echter, op de 15e hole ging het mis. Zijn afslag belandde in het water, wat leidde tot een bogey. Op de 16e hole volgde een moeizame reeks slagen, resulterend in een dubbel bogey. Met een par op 17 en nog een birdie op 18 eindigde zijn ronde op +1, en met zijn totaalscore van 1-onder par op de eerste dag miste hij de cut die op 2-onder kwam.

Ook Darius van Driel slaagde er niet in om zich te handhaven in Ierland. Met scores van 70 en 76 slagen (+2) was ook voor hem het toernooi voorbij.

In de strijd om de leiding in het Horizon Irish Open van 2023 staan Shubhankar Sharma en Jordan Smith bovenaan het klassement. Sharma, een Indiase ster, ging de tweede ronde in met een voorsprong van één slag nadat hij een aeagle en vijf birdies had genoteerd in zijn foutloze openingsronde.

Sharma zette zijn goede spel voort in de tweede ronde, met zeven birdies en geen bogeys op de front-nine, wat resulteerde in een indrukwekkende score van 28 slagen voor die negen holes. Hij eindigde de dag met een totaalscore van 13 onder par.

Jordan Smith, een Engelse speler, voegde zich bij Sharma aan de top van het klassement na een schitterende tweede ronde van 65 slagen. Smith had tijdelijk de leiding genomen na acht birdies in zijn eerste 15 holes, maar een dubbele bogey op de 17e hole betekende dat hij de voorsprong moest delen met Sharma.

Ook Ross Fisher uit Engeland bevindt zich in de strijd, slechts één slag achter de leiders met een score van 12 onder par na zijn tweede opeenvolgende ronde van 66 slagen.

De Australier Adam Scott en Thomas Bjorn zien wij niet meer terug in het weekend. Scott miste de cut met 1-onder en Bjorn liet na zijn eerste ronde van 66 slagen nu 11 slagen meer noteren en miste hem met 2-onder.

Het belooft een spannend weekend te worden in Ierland, met Sharma en Smith die samen aan de leiding gaan. De fans kunnen zich verheugen op een prachtig golfspel en hopelijk goed weer, zoals Smith opmerkte, met de nadruk op zonnebrandcrème en veel water om van het spektakel te genieten.