In een opmerkelijke prestatie heeft Dewi Weber als enige Nederlandse deelnemer de tweede cut weten te overleven tijdens het ISPS HANDA World Invitational. Ondertussen eindigde het toernooi voortijdig voor Darius van Driel.

Weber klom naar de 32e positie na een indrukwekkende ronde van 73 slagen, wat haar door de tweede cut van het toernooi bracht. Met een score van +4 staat de Nederlandse golfster op slechts 12 slagen achterstand van de Zwitserse Kim Metraux.

Terwijl Weber triomfeert, is het voor Darius van Driel een teleurstelling. Hij miste de kans om in de laatste ronde van het toernooi te verschijnen.

Gabriella Cowley en Daniel Brown (foto) leiden op het ISPS Handa World Invitational in Noord-Ierland

In het schilderachtige Noord-Ierland neemt de Engelse Gabriella Cowley de leiding in het ISPS Handa World Invitational toernooi, met slechts één slag voorsprong terwijl ze streeft naar haar eerste titel op de Ladies European Tour. Aan de herenkant blijft Daniel Brown comfortabel aan kop met een voorsprong van zes slagen.

Cowley liet een verbluffende derde ronde van vijf onder par noteren, waardoor haar totaalscore op zes onder kwam voor het toernooi. Ze heeft een nipte voorsprong op de Amerikaanse Ryann O’Toole en de Duitse Esther Henseleit, die beiden op vijf onder par staan. De Engelse Bronte Law volgt op drie slagen daarachter op twee onder par op het Galgorm Castle Golf Club.

Aan de andere kant van het toernooi staat Daniel Brown op maar liefst 13 onder par, in een uitstekende positie om zijn eerste DP World Tour-titel binnen te halen. Hij behield de zes-slagen voorsprong die hij halverwege het toernooi in Ballymena had opgebouwd, met een score van drie onder par voor de derde ronde.

Brown begon zijn derde ronde met een bogey op de vijfde hole, maar herstelde onmiddellijk met een birdie op de tweede hole. Hij bereikte de green van de par-four hole in twee slagen, terwijl een andere groep nog op de green was.

Verdere vooruitgang boekte Brown op de zesde en achtste holes, maar hij moest een slag inleveren op de tiende hole. Een reeks pars volgde, totdat hij birdies wist te noteren op de zestiende en achttiende hole.

Brown’s landgenoot Alex Fitzpatrick – de broer van de winnaar van de US Open 2022, Matthew Fitzpatrick – deelt de tweede plaats met de Zuid-Afrikaan Wilco Neinaber, beide met een score van acht onder par.

Neinaber produceerde een foutloze ronde van zeven onder par, met vijf opeenvolgende birdies tijdens zijn back nine, terwijl Fitzpatrick een ronde van drie onder par neerzette.

Darius van Driel start het weekend met gemengde resultaten op het ISPS HANDA World Invitational

Dewi Weber door in ISPS HANDA World Invitational