Hankley Common, Surrey, Anne van Dam heeft helaas de kwalificatie voor het AIG Women’s Open op Walton Heath niet gehaald. Een ronde van 71 slagen was net te weinig om deze week mee te mogen spelen.

Elf speelsters kwalificeerden zich wel tijdens de laatste kwalificatieronde op Hankley Common, om later deze week deel te nemen aan de AIG Women’s Open op Walton Heath.

De Welshe Chloe Williams was de toonaangevende kwalificatie speelster na een indrukwekkende ronde van vijf onder par (67) op de baan in Surrey, geholpen door een eagle op hole 13, een par-5 hole.

Williams eindigde een slag voor de Franse speelster Emma Grechi en Gina Kim uit de Verenigde Staten, die beiden hun debuut zullen maken in de AIG Women’s Open.

De Ierse amateur Anna Foster wist zich eveneens te kwalificeren in een groep van vier spelers met een score van drie onder par.

Laat op de dag wisten vier spelers – Mi Hyang Lee, Hayley Davis, Kelsey Bennett en Ingrid Lindblad, de nummer één van de World Amateur Golf Ranking® – zich te plaatsen via een sudden-death play-off met dertien deelnemers, nadat ze allen eindigden op twee onder par.

Na het vallen van de duisternis zal de laatste plek morgenochtend beslist worden tussen de amateur Savannah De Bock uit België en de Canadese Maddie Szeryk.

De gekwalificeerde spelers vanaf Hankley Common (par-72) zijn:

– Chloe Williams, Wales (-5)
– Emma Grechi, Frankrijk (-4)
– Gina Kim, VS (-4)
– Anna Foster, Ierland (-3) *amateur
– Kylie Henry, Schotland (-3)
– Daniela Darquea, Ecuador (-3)
– Wie-ling Hsu, Chinees Taipei (-3)
– Mi Hyang Lee, Korea (-2)
– Hayley Davis, Engeland (-2)
– Ingrid Lindblad, Zweden (-2) *amateur
– Kelsey Bennett, Australië (-2)”