Celine Boutier blijft haar dominantie in het vrouwengolf tonen, nadat ze haar tweede titel in evenveel weken heeft behaald door de Women’s Scottish Open te winnen. De Française triomfeerde vorige week op de Evian Championship en heeft nu de Ayrshire-kroon toegevoegd aan haar groeiende verzameling trofeeën.

Boutier (foto) eindigde op een indrukwekkende 15-onder par na een finaleronde van twee onder 70 op Dundonald Links. Haar overwinning leek onbedreigd, met birdies op de zesde, negende en 13e hole. Maar enkele onvolkomenheden op de 14e en 16e hole brachten haar voorsprong terug tot slechts één slag, met Hyo Joo Kim op haar hielen.

Gelukkig voor Boutier herstelde ze zich op de 17e hole met een cruciale birdie en wist ze haar zenuwen te bedwingen om de laatste hole te parren en de overwinning veilig te stellen.

Hyo Joo Kim stond echter ook in de schijnwerpers, dankzij een schitterende ronde van zeven onder 65, met zeven birdies zonder enige fouten. Ze eindigde als tweede op 13-onder par. De derde plaats ging naar de Chinese golfster Ruoning Yin, die het toernooi afsloot met een indrukwekkende zes onder 66, goed voor een totaal van 12-onder par.

Voor Maja Stark was het een bijzondere dag, toen ze een hole-in-one sloeg op de zesde hole van haar laatste ronde. Ondanks haar knappe prestatie moest ze genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats op 11-onder par, samen met A Lim Kim.

Boutier’s laatste ronde op de Scottish Open was een indrukwekkende vertoning, met drie slagen voorsprong op de nummer twee, Patty Tavatanakit. Helaas kon Tavatanakit haar tempo niet vasthouden en eindigde ze als zesde op 10 onder par.

Met haar recente overwinningen op zak, zal Celine Boutier nu haar zinnen zetten op een derde opeenvolgende titel op de AIG Women’s Open op Walton Heath. Golffans kunnen het spektakel live op TV volgen vanaf donderdag.

De overwinning van Boutier in de Women’s Scottish Open getuigt van haar onbetwiste talent en vastberadenheid. Haar opmerkelijke prestaties blijven een inspiratie voor golfers over de hele wereld en vestigen haar positie als een van de toonaangevende namen in het damesgolf.

Womens Scottish Open: Celine Boutier leidt met drie slagen na de derde ronde