Wat een fantastische prestatie van de Japanse golfer Hinako Shibunoin het Womens Scottish Open! Na een geweldige eerste ronde van 64, liet ze vrijdag een sprankelende vier-onder-par 68 noteren om haar voorsprong van twee slagen te behouden op de Zweedse sensatie Maja Stark. Het belooft een adembenemend weekend te worden in Ayrshire!

Shibuno’s spel was ronduit indrukwekkend, met vijf birdies en slechts één bogey op de prachtige Dundonald Links. Ze liet zich niet uit het veld slaan door een kleine misstap op de eerste hole en maakte al snel haar comeback. Maar laten we Maja Stark niet uit het oog verliezen! Met een geweldige 65 op vrijdag, waarbij ze acht birdies achter elkaar noteerde, waaronder een vijf-birdie reeks op de holes 12-16, bewees ze haar vastberadenheid om de toppositie te veroveren.

En laten we de andere getalenteerde golfers niet vergeten, zoals de recente winnares van het Evian Championship, de Franse Celine Boutier. Met een solide 68 op vrijdag, inclusief zes birdies, liet ze zien dat haar spel op zijn hoogtepunt is en ze vastberaden is om haar winnende momentum voort te zetten.

De spanning blijft stijgen naarmate het toernooi vordert, met een opwindende groep golfers op de gedeelde derde plaats met zeven-onder, waaronder de Australische Sarah Kemp!

Hoewel de titelverdediger, Ayaka Furue uit Japan, het iets zwaarder heeft gehad, kunnen we nooit haar veerkracht en vaardigheden onderschatten. Met nog twee ronden te gaan, is alles nog mogelijk, en we kijken uit naar een opwindend en onvoorspelbaar weekend vol golfspektakel!

Womens Scottish Open: Hinako Shibuno leidt op de Dundonald Links