Lee Hodges eindigde zeven slagen voor zijn achtervolgers om de 3M Open in Minnesota te winnen. Het was Hodges’ eerste overwinning op de PGA Tour en hij deed dit op overtuigende wijze, leidend in elke ronde.

Hodges begon de laatste ronde met een voorsprong van vijf slagen en noteerde twee eagles in een slotronde van 67 slagen op TPC Twin Cities om te eindigen op 24-onder par, zeven slagen voor op zijn landgenoten JT Poston en Kevin Streelman, en de Schot Martin Laird.

Poston stond drie slagen achter Hodges toen hij aan de par-vijf 18e hole begon, maar ging voor de green in twee slagen maar die verdween in het water voor de green, wat leidde tot een kostbare triple-bogey acht.

Hodges had in de eerste drie rondes geen eagle gemaakt, maar op zondag had hij geen moeite om te scoren op twee van de par-vijf holes van de TPC Twin Cities.

Hij maakte een putt van 3.5 meter voor eagle op hole 6 en sloeg zijn tweede slag op hole 12 binnen een meter voor een eenvoudige vervolg eagle.

Gevraagd of hij begon te denken aan het optillen van de trofee toen hij die eagle maakte, zei Hodges: “Ik denk dat ik voor het eerst aan winnen begon te denken nadat ik mijn derde slag op 18 sloeg. Daarvoor was ik volledig gefocust op wat ik daar aan het doen was en wat waarschijnlijk de reden is waarom ik zo goed speelde. Misschien moet ik dat vaker proberen.”

De 28-jarige Hodgesbehaalde zijn eerste overwinning op de PGA Tour en wordt naar verwachting verplaatst van de 74e naar de 33e plaats in de FedEx Cup-stand, waardoor hij in aanmerking komt voor het eerste deel van de play-offs later deze maand.

Laird klom flink in het eindklassement met een slotronde van 64 slagen om zijn eerste top 10-finish te behalen sinds het Barracuda Championship iets meer dan een jaar geleden.

“Ik begon het seizoen met een blessure. Dat kan je in de problemen brengen en mijn swing veranderde daardoor een beetje. Achteraf gezien had ik waarschijnlijk niet de eerste paar maanden van het seizoen moeten spelen, maar dat deed ik wel. Sindsdien heb ik geprobeerd mijn spel weer op te pakken, omdat ik vorig seizoen redelijk sterk eindigde. Het was een gevecht. In dit spel lijkt het een lange weg om terug te komen naar waar je weet dat je kunt zijn als je worstelt. Dus ik ben uiteraard erg blij met deze week.”