Celine Boutier heeft halverwege het Evian Championship met een slag de voorsprong genomen. De thuis favoriet wist op de Evian Resort Golf Club in Frankrijk op 7-onder te komen na 66 en 69 slagen en nam daarmee een slag voorsprong op Yuka Saso en Patty Tavatanakit.

De Spaanse Carlota Ciganda werd gediskwalificeerd nadat ze weigerde twee strafslagen te nemen en toe te voegen aan haar score op de laatste hole vanwege slow-play.

De 33-jarige Ciganda verloor haar beroep tegen de straf van twee slagen op haar laatste hole van de tweede ronde, nadat ze een ronde van één over par 72 had gekaart, maar verliet de score tent zonder haar kaart te tekenen, wat leidde tot de diskwalificatie.

“Op de negende hole, de laatste hole van de groep van de dag na de start op 10, leidde haar speeltempo tot een straf”, zei een woordvoerder in een verklaring.

“Ciganda mocht beroep aantekenen bij de Advance en Lead Rules Officials voordat ze haar scorekaart in leverde maar die werd gehoord en afgewezen. Vervolgens koos zijn ervoor om haar kaart niet meer te tekenen en verliet het toernooi.

De leider na de eerste ronde Paula Reto uit Zuid-Afrika viel vier slagen terug na een moeilijke tweede negen. Ze maakte drie bogeys en een dubbel en tekende haar kaart voor een vier-over-par 75.

Boutier kwam het evenement binnen na het behalen van haar derde overwinning in haar carrière in het LPGA Drive On Championship op Superstition Mountain, terwijl zij haar op één na beste finish van het seizoen vorige week behaalde op de Dow Great Lakes Bay Invitational samen met speelpartner Saso.