Miglianico, 27 juli 2023 – Na de eerste ronde van het Abruzzo Alps Open 2023 delen de Spanjaard Victor Garcia Broto en de Fransman Oihan Guillamoundeguy de leiding met een score van 5-onder par. Op slechts één slag achterstand is er een gedeelde derde plaats met zeven spelers, waaronder Sander Aadusaar, Joel Moscatel en Quim Vidal, Augustin Hole, Franck Medale, Ludovico Addabbo en de Nederlander Davey Porsius.

Lars Keunen opende met een ronde van 3-onder en is gedeeld 10e. Bob Geurts is nu nog 54e met +1 maar er zijn nog twee ronden te gaan, mits hij de cut haalt. De amateur Che de Bake zal de cut hoogstwaarschijnlijk niet halen met +9 of er moet een mirakel gebeuren.

Het was een prachtige zonnige zomerdag met een lichte tot matige wind in de regio Abruzzo in Midden-Italië voor de eerste ronde van het 12e toernooi van het seizoen, het Abruzzo Alps Open 2023. Het toernooi wordt gespeeld op de Miglianico Golf and Country Club in Miglianico, Italië. De wedstrijd begon om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De voorspelling voor de rest van de week is vergelijkbaar met vandaag, wat optimale omstandigheden biedt voor de spelers om goede scores neer te zetten.

Dit is de 9e editie van het Abruzzo Alps Open 2023 en de spelers die deze week meedoen, proberen beslissende punten te verdienen voor de Order of Merit en hoger te stijgen op de ranglijst. De top 5 spelers aan het einde van het seizoen 2023 verdienen Challenge Tour-kaarten voor het seizoen 2024.

De 27-jarige Porsius maakte 1 bogey en 5 birdies. Na het tekenen van zijn scorekaart waren zijn eerste reacties: “Het was oké, ik sloeg veel greens maar geen van hen was super dichtbij. Ik kon echter belangrijke birdies maken op de laatste holes. Om eerlijk te zijn, zijn de omstandigheden een beetje anders dan normaal, de fairways zijn iets hoger dan normaal, wat het lastig maakt om afstanden in te schatten.”

Spain’s Victor Garcia Broto, co-leader after round 1 at the 2023 Abruzzo Alps Open. Photo Credit: Alps Tour Golf / Federico Capretti