The 151e Open is officieel van start gegaan. Golfers zullen de komende dagen hun vaardigheden en doorzettingsvermogen testen terwijl ze strijden om de titel. Het toernooi zal ongetwijfeld onvergetelijke momenten opleveren, met dramatische wendingen, verbazingwekkende slagen en misschien zelfs een hole-in-one.

Golffans van over de hele wereld zullen de komende dagen in spanning meeleven en toejuichen terwijl ze getuige zijn van het glorieuze spektakel dat The Open altijd biedt. Een nieuwe kampioen zal uiteindelijk zegevieren en zijn naam voor altijd in de geschiedenisboeken van de golfsport opnemen.

De locatie van The Open 2023

Dit jaar is het Royal Liverpool Golf Club in Hoylake, Engeland, de trotse gastheer van The Open. Deze golfbaan heeft al eerder het toernooi gehost en staat bekend om zijn uitdagende links-layout en onvoorspelbare wind. Spelers worden geconfronteerd met smalle fairways, verraderlijke bunkers en de constante aanwezigheid van de Ierse Zee langs de baan, waardoor het een test van vaardigheid en mentale kracht is.

Joost Luiten

De enige Nederlander in deze major is Joost Luiten. Hij speelde vandaag met de Zuid-Afrikanen Louis Oosthuizen en de amateur Christ Lamprecht. Waar Luiten in par rondging maakte Oosthuizen een ronde van +3 en Lamprecht een van 5-onder. De 22-jarige Lamprecht opende met drie birdies in zijn eerste zes holes en ging zijn eerste 9 holes in 32 slagen rond. Met vier birdies en twee bogeys in zijn tweede negen holes ging hij uiteindelijk rond in 66 slagen.

Lamprecht, Tommy Fleetwood en Emiliano Grillo namen de leiding met 5-onder. De drie hebben een slag voorsprong op Antione Rozner, Adrian Otaegui en de linkshandige Brian Harman.

Rory McIlroy ging in par rond en staat samen met onder andere Luiten op de gedeelde 32e plaats. Er waren ook zeker wat hoge scores zoals die van Justin Thomas met 82 slagen. De Amerikaan staat daarmee bijna onderaan het klassement. Echt onderaan is Taichi Koh te vioden, hij ging in 83 slagen rond.

Foto bovenaan: Amateur, Christo Lamprecht of South Africa tees off the 1st during Day One of The 151st Open at Royal Liverpool Golf Club on July 20, 2023 in Hoylake, England. (Photo by Stuart Franklin/R&A/R&A via Getty Images)