De Nederlander Bob Geurts is ook na de tweede ronde van het Fred Olsen ALPS de La Gomera de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement van de ALPS Tour. Met 10-onder heeft Geurts slechts 1 slag achterstand op de leiders Alvaro Hernandez Cabezuela en Oihan Guillamoundeguy.

Davey Porsius kwam na zijn tweede ronde van 5-onder binnen in de top 10 en wel met 8-onder op de gedeelde zesde plaats. Lars Keunen wist revanche te nemen op zijn eerste ronde van +1. Met 4-onder eindigde hij zijn tweede ronde en met 3-onder haalde ook hij eenvoudig de cut en deelt hij nu de 32e plaats. De cut kwam trouwens op de Canarische Eilanden op 1-onder.

De 24-jarige Geurts uit Nederland, die na de eerste ronde van gisteren op een gedeelde 2e plaats stond, is nu op de gedeelde 3e plaats terecht gekomen en dus slechts 1 slag verwijderd van de leiding in het Fred.Olsen Alps De La Gomera 2023.
Toen Geurts zijn ronde ëindigde, merkte hij op dat “vandaag was het totaal anders dan gisteren. Er stond veel meer wind maar toch kon ik goed spelen en mezelf in een goede positie plaatsen. Het had beter gekund als er nog een paar putts waren gevallen, maar over het algemeen ben ik tevreden. Het speelde absoluut een beetje moeilijker en ik moest me concentreren op de richting waar de wind vandaan kwam. Geurts vervolgde: “Morgen ben ik van plan gewoon mijn eigen spel te spelen zoals ik de afgelopen twee dagen heb gedaan en kijken of het goed genoeg zal zijn voor de overwinning.”

ALPS Tour: Bob Geurts gedeeld 2e na eerste dag Fred Olsen ALPS de La Gomera

Canary Islander Alvaro Hernandez Cabezuela co-leader after 2 rounds at the 2023 Fred.Olsen Alps De La Gomera. Photo Credit: Alps Tour Golf/ Federico Capretti.