Grote namen doen mee in het Genesis Scottish Open in Schotland. Naast Rory McIlroy, Scottie Scheffler, Max Homa, Rickie Fowler en Justin Thomas spelen deze week ook de Nederlanders Joost Luiten en Wil Besseling mee. De laatste heeft wat ongemakken waardoor hij regelmatig de fysiotherapeut moet bezoeken en ook vandaag was zijn score niet goed. Met 4 bogeys en slechts 1 birdie eindigde Besseling zijn ronde met 73 slagen (+3) en daarmee staat hij redelijk onderaan het klassement. Luiten wisselde twee birdies met twee bogeys af en ging daardoor rond in par. Met een plek buiten de 70 beste spelers zal ook hij op vrijdag een betere tweede ronde nodig hebben anders gaat het weekend ook aan hem voorbij.

De beste 65 spelers, en die gelijk eindigen, mogen door naar het weekend.

Met een evenaring van het baanrecord opende Byeong Hun An het toernooi. De 31-jarige Zuid-Koreaan wist in 61 slagen op de The Renaissance Club in North Berwick rond te gaan en waar hij slechts 21 putts nodig had. Met 9-onder heeft hij een slag voorsprong op de Amerikaan Davis Riley en twee slagen op Rory McIlroy en Thomas Detry die gedeeld derde staan.

Het toernooi kent veel prijzengeld, zo is er voor de winnaar een cheque van ruim 1.5 miljoen gereserveerd en pakt de nummer twee altijd nog bijna een miljoen.