Dat is even een goede opening! De Nederlander Bob Geurts opende in het Fred Olsen ALPS de La Gomera, een toernooi op de ALPS Tour, met 7-onder en pakte daarmee een gedeelde tweede plaats. De Belg Kevin Hesbois en de Italiaan Davide Buchi delen samen met Geurts de tweede plaats. De Ier Ronan Mullarney leidt in het toernooi met 9-onder.

Davey Porsius werd gedeeld 22e na een ronde van 3-onder en Lars Keunen die had het moeilijk en kwam met +1 de golfbaan van de Tecina Golf La Gomera op de Canarische eilanden aflopen. Lars had twee dubbel bogeys die zijn score omhoog tilde. Hij zal morgen echt onder par moeten, wil hij ook de derde en laatste ronde kunnen spelen.

Porsius viel eerder al in de prijzen toen hij de Pro-Am goed afsloot.

ALBATROS

Er was ook nog een albatros en wel van Buchi. De Italiaan maakte een ongelooflijke albatros op de 500 meter lange par 5, 3e hole, door af te slaan met een ijzer 4 en daarna met een pitching wedge de bal in de hole te zien verdwijnen.

Foto Bob Geurts