De spelers keren terug naar de Canarische Eilanden voor de Fred.Olsen Alps De La Gomera van 2023.

La Gomera, 11 juli 2023 – De spelers van de Alps Tour keren voor de tweede keer dit seizoen terug naar de Canarische Eilanden om deel te nemen aan de Fred. Olsen Alps De La Gomera van 2023. Het toernooi zal worden gespeeld op de fascinerende Tecina Golf van 13 tot 15 juli. Op 12 juli vanaf 10 uur zullen ongeveer 20 teams deelnemen aan de traditionele pro-am.

Lars Keunen, Bob Geurts en Davey Porsius zijn de enige Nederlanders die meespelen in dit ALPS Tour event.

Dit wordt de vierde editie van de Fred.Olsen Alps De La Gomera van 2023, na de eerdere edities in 2018, 2019 en 2022. Naarmate we ons naar het einde van het seizoen haasten, strijden spelers om belangrijke punten voor de Order of Merits.

Tecina Golf is het toneel geweest waar grote talenten zich hebben ontwikkeld die vandaag de dag tot de beste spelers ter wereld worden gerekend. La Gomera is al 12 jaar lang een Europese bestemming voor professioneel golf, inclusief het hosten van een Challenge Tour-evenement gedurende 8 opeenvolgende jaren.

De titel van vorig jaar werd veroverd door de Nederlander Vince Van Veen met een totale score van 15-onder par.

Het veld

Zeven van de winnaars van dit seizoen zullen deelnemen aan de Fred.Olsen Alps de la Gomera van 2023: de Engelsman Jack Floydd, winnaar van het eerste toernooi van het seizoen, de 2023 Ein Bay Open, de Spanjaard Quim Vidal, winnaar van de 2023 Red Sea Little Venice Open, de Ier Ronan Mullarney, winnaar van de 2023 Gösser Open, de Italiaan Luca Cianchetti, winnaar van de inaugurele 2023 Croara Alps Open, de Spanjaard Jose Manuel Pardo Benitez, winnaar van de 2023 Alps de Andalucía, de Nederlander Lars Keunen, winnaar van de 2023 Tenerife Pro Golf Open, en onze meest recente winnaar van de 2023 Aravell Golf Open by Creand, de Italiaan Manfredi Manica.

De huidige leider van de Order of Merit, de Nederlander Kiet Van der Weele, die dit seizoen 3 overwinningen behaalde: de 2023 Alps de Las Castillas, de 2023 Memorial Giorgio Bordoni presented by AON en de 2023 Open de La Mirabelle d’Or, zal niet deelnemen omdat hij zich heeft gekwalificeerd voor een Challenge Tour-kaart voor de rest van dit seizoen en het seizoen 2024.

Aan de andere kant zullen de Ier Ronan Mullarney, winnaar van de 2023 Gösser Open en op de tweede plaats in het klassement, en de Engelsman Jack Floydd, momenteel derde in het klassement en winnaar van de seizoensopener in Egypte, aanwezig zijn om hun Challenge Tour-status voor volgend jaar veilig te stellen. Samen met hen zullen alle overige spelers in de top 10 van de huidige ranglijst strijden op de Canarische Eilanden.

De geschatte 102 spelers die deze week meedoen, zullen strijden om een prijzenpot van € 40.000 en 45.000 punten voor de Order of Merit. De winnaar verdient € 5.800 en 6.525 punten voor de Order of Merit. Er zijn 16 landen vertegenwoordigd onder de spelers die strijden om de titel van de Fred.Olsen Alps De La Gomera van 2023.

Aangezien er niet veel evenementen meer zijn in het seizoen van 2023, strijden de spelers enthousiast om een plaats in de top 5 van de Order of Merit, wat aan het einde van het seizoen toegang zal geven tot de Challenge Tour van 2024.

De Fred.Olsen Alps De La Gomera van 2023 zal gespeeld worden als een 54-holes strokeplay-toernooi en er zal een cut worden gemaakt na 36 holes voor de beste 40 spelers en gelijkspel.

Klik hier om de meest up-to-date deelnemerslijst te bekijken.

De baan

Tecina Golf zal worden gespeeld als een 6343 meter par 71 baan. De golfbaan is ontworpen door de Britse architect Donald Steel en bevindt zich op de heuvel van Lomada de Tecina, specifiek op het Canarische eiland La Gomera, dat in 2012 werd uitgeroepen tot een biosfeerreservaat.

Het is een veeleisende baan bestaande uit 18 holes, die uitkijken over de Atlantische Oceaan. Alle 18 holes worden gespeeld met uitzicht op de oceaan, omgeven door een weelderige verscheidenheid aan Canarische flora. Het is gelegen te midden van inheemse Canarische vegetatie, zoals bananen- en mangobomen, met een ongelooflijk landschap. Om bij de 1e tee te komen, moeten de spelers de heuvel opklimmen en vervolgens wordt de baan bergafwaarts gespeeld.

Duurzaamheid

Tecina Golf en Hotel Jardín Tecina, het gastenverblijf van het toernooi, zetten zich in voor duurzaamheid en milieubehoud, wat een harmonieuze integratie betekent tussen de golfbaan, het hotel en de omliggende planten- en dierenwereld.

Wat afvalbeheer betreft, is het gebruik van plastic zoveel mogelijk geëlimineerd en zijn digitale processen aangenomen om het papierverbruik te verminderen. Bovendien heeft Tecina Golf een waterzuiveringsinstallatie om een passende en respectvolle behandeling van het water dat op de golfbaan wordt gebruikt te waarborgen. Hotel Jardín Tecina en Tecina Golf hebben luxe en kwaliteit weten te combineren met een solide en respectvolle benadering van het ecosysteem, met minimale impact op het milieu en de lokale cultuur.

Foto Lars Keunen door de ALPS Tour