Matteo Manassero heeft zijn tweede Challenge Tour binnengehaald met zijn overwinning op eigen bodem in het Italian Challenge Open.

De viervoudig winnaar op de DP World Tour had een voorsprong van twee slagen toen hij zijn laatste ronde inging en eindigde deze met een ronde van vijf onder par, 67 slagen, op 21-onder. De 30-jarige hield zo drie slagen voorsprong op de nummer twee de Engelsman Will Enefer en dat leidde tot emotionele scènes op de 18e green van de Golf Nazionale .

Manassero, de jongste winnaar in de geschiedenis van de DP World Tour, pakte eerder dit jaar zijn eerste Challenge Tour titel in het Copenhagen Challenge en na een tweede overwinning deze week in zijn geboorteland Italië, heeft hij grote stappen gezet op weg naar een heroïsche terugkeer naar de European Tour.

“Dit was zo’n belangrijke week voor mij. Ik heb moeite om het onder woorden te brengen. Ik had veel mensen die me volgden en ik ben blij dat ik ze deze week zoveel plezier heb kunnen geven. Dit is er zeker een die ik nooit zal vergeten. Dit zou mijn weg terug kunnen zijn naar de DP World Tour en om te winnen in mijn thuisland is zo speciaal.”

De vrouw van Manassero is nu zijn caddie en zij zorgde ervoor dat hij rustig bleef en in zichzelf bleef geloven.

“Francesca heeft nu als caddie gezorgd voor mijn beide overwinningen en wat natuurlijk geweldig is. Ze speelt zelf geen golf, maar ze maakt alles gemakkelijker en ze is zo behulpzaam”

De Duitser Marc Hammer eindigde op de derde plaats met 17-onder par, terwijl de Engelse Alex Fitzpatrick een slag verder achterop eindigde als vierde.

Manassero klimt nu naar de tweede plaats in de Road to Mallorca Rankings met 949 punten, nog steeds 32 punten achter de Fransman Ugo Coussaud die daar leidt. Enefer sprong 43 plaatsen omhoog naar de 17e plaats op de ranglijst dankzij zijn tweede plaats in Italië.

Eerder misten de Nederlander Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar, Vince van Veen en Lars van Meijel de cut in het toernooi.

Challenge Tour: Kiet van der Weele opent het best in Italië