In het heuvelachtige Zuid-Westen van Tenerife, daar waar de zon altijd schijnt en je het hele jaar door geniet van zachte en heerlijke temperaturen, ligt het Canarische Guia de Isora. In deze streek is er voor elk wat wils: van historische en archeologische ontdekkingen tot idyllische stranden en de bekende piscinas naturales maar ook een hele reeks boeiende activiteiten voor het hele gezin van walvissen spotten tot de beklimming van de vulkaan El Teide. Combineer dit met een aantal heerlijke gastronomische ontdekkingen en een centraal verblijf bij de luxueuze villa’s en appartementen van Abama Luxury Residences, en je beleeft zonder twijfel een onvergetelijke vakantie.
Culturele ontdekkingen

Tijdens een verblijf in het Zuid-Westen van Tenerife bezoek je het oude centrum van Guia de Isora. Je bewondert er de vele traditionele Canarische gebouwen, je slentert door de kleine straatjes en je bezoekt de bekende Nuestra Señora de la Luz-kerk uit de 16de eeuw. De pittoreske aangrenzende dorpjes Aripe en Chirche verbluffen je door hun typische karakter, de 18de eeuwse huizen, de gravures van Aripe en de schoonheid van de omringende natuur. Deze dorpen werden dan ook uitgeroepen tot Site van Cultureel Belang door de regering van de Canarische eilanden.
Witte stranden en helderblauwe zee

Na de culturele en architecturale ontdekkingen is het eindelijk tijd voor ontspanning. Langs de zuidwestkust ontdek je de idyllische baai Playa di Abama met wit zand aan de rand van een klif. Verblijf je in het Abama Resort, dan neem je een directe transfer gratis tot aan het strand. Playa de San Juan is ook een aanrader, hier wandel je door de jachthaven, spot je walvissen en dolfijnen en lunch je bij typische restaurantjes. Verder ontdek je bij Playa de La Jaquita drie kleine zandstranden maar je komt er vooral voor de natuurlijke zwembaden of de zogenaamde piscinas naturales.

Actieve vakanties op Tenerife

Voor wie houdt van avontuurlijke vakanties, zijn er op Tenerife heel wat mooie uitgestippelde wandel- en fietsroutes. Bij Guia de Isora is er de Chío-Arguayo wandelroute, een stevige wandeling van 8km waar je op mooie dagen geniet van een panoramisch uitzicht op het eiland La Gomera en de Atlantische Oceaan. Een beklimming van de Teide kan ook zeker niet ontbreken. Verder zijn de wateren aan de zuidwestkust een geliefde plek voor diverse watersporten zoals surfen, zeilen of canoeing maar ook om walvissen en dolfijnen te spotten. Golfliefhebbers krijgen de kans om hun swing te oefenen op Abama Golf, een wereldbekend 18-holes golfparcours met een ongeëvenaard uitzicht op de Atlantische Oceaan en omringd door 2.500 palmbomen. De tennisliefhebbers kunnen op hun beurt hun backhand verbeteren op Abama Tennis met niet minder dan zes tennisbanen en vier padelbanen.

Proef de heerlijke gastronomie

Wanneer je in Guia de Isora verblijft, maak je kennis met de zeer typische keuken van het eiland. Je ontdekt er de puchero, een populair Canarisch stoofpotje met vlees en groenten of nog de rancho, een kikkererwten-aardappel-noedelsoep met vlees. Een gastronomisch diner reserveer je bij het genormeerde restaurant Melvin by Martin Berasategui waar de ervaren chef-kok Sergio Fuentes jouw smaakpapillen verrast met de Canarische gastronomie. Je geniet van enkele van zijn meest exclusieve gerechten gemaakt van lokale en verse producten. Daarnaast is er een waaier aan restaurants op Abama Resort, met onder meer twee sterrenrestaurants met name M.B** van dezelfde Martín Berasategui en het Japanse restaurant Kabuki*.
Het ideale vertrekpunt om Tenerife te ontdekken is Abama Resort. Daar verblijf je bij de 5-sterren hotels Las Terrazas de Abama Suites en in Los Jardines de Abama Suites met een volledig verzorgde hotelformule. Wie helemaal verkocht is aan het Abama-resortconcept, kan kiezen om er een tweede verblijf aan te schaffen bij Abama Luxury Residences met een ruime keuze aan luxe-appartementen en villa’s.

De comfortabele en ruime appartementen Los Jardines de Abama zijn met hun 2 of 3 slaapkamers en prijskaartje vanaf € 868.000 een geschikt tweede verblijf voor gezinnen. Hier kan men de hele dag genieten: ’s ochtends samen ontbijten met uitzicht op de zee en ’s avonds heerlijk ontspannen in de jacuzzi.

​​In Las Villas del Tenis zijn de villa’s met 2 of 3 slaapkamers de gedroomde vakantiewoning voor het hele gezin. De inrichting van de vrijstaande villa’s (vanaf € 2.035.000) is volledig af te stemmen op de wensen van het gezin: ruimte om al het speelgoed op te bergen of een luxueus ingerichte keuken om samen te kokkerellen? Het kan allemaal. De slaapkamers hebben een en-suite badkamer zodat iedereen voldoende privacy krijgt.

​Daarenboven genieten eigenaars en gasten van de verschillende luxeresidenties op Abama Resort van de complete infrastructuur van wereldklasse met maar liefst twaalf restaurants, waarvan twee met Michelin sterren, de bekroonde 18-holes golfbaan, de semiprofessionele tennis- en padelbanen, het Abama strand en het Kids Camp. Dankzij de Abama Prestige Owner’s Club, die tal van diensten en activiteiten organiseert, is het verblijf steeds aangenaam en zonder zorgen. Kortom: Abama introduceert tweede verblijven waar gasten eigenlijk continu willen wonen.
​Over Abama Resort

​Abama Resort in Tenerife is een prachtige setting voor een onvergetelijke ervaring. Het internationaal hoog aangeschreven resort, met een infrastructuur waarin tot nu toe honderden miljoenen euro’s zijn geïnvesteerd, is het toppunt van creativiteit en betrouwbaarheid.

De 5-sterren conciërgeservice, de fantastische vergezichten, de nabijheid van drie exclusieve vijfsterren hotels (The Ritz-Carlton, Abama, Las Terrazas de Abama Suites, Los Jardines de Abama Suites), de keuze uit 12 restaurants waarvan twee met Michelinsterren, de 18-holes golfbaan ontworpen door Ryder Cup-speler Dave Thomas, het prestigieuze Tennis Center (met zeven tennisbanen en vier padelterreinen), de luxueuze spa en de Beach Club hebben ervoor gezorgd dat Abama Resort bekend staat als een van de meest luxueuze bestemmingen in Europa.

Tot op vandaag bestaat Abama Resort uit 150 appartementen gebouwd in het gedeelte Las Terrazas, 23 organische villa’s Bellevue, 6 minimalistische villa’s Casas del Lago, 10 villa’s Las Atalayas en tal van plots voor Custom Villas, villa’s op maat. Het nieuwe deel Las Villas del Tenis bestaat uit 23 luxueuze, vrijstaande huizen met privé-zwembad, 2 of 3 slaapkamers, de grootst mogelijke privacy en adembenemende uitzichten. Ook de 48 luxe-appartementen van Los Jardines de Abama, ingeplant op de heuvel onder het nieuwe centrum Plaza Abama, zijn schitterende hideaways.

De meeste kopers in Abama komen uit het Verenigd Koninkrijk (30%), gevolgd door de Belgen (25%) en de Duitsers. Kopers in Abama Resort zijn kapitaalkrachtig, op zoek naar luxe, exclusiviteit, service en rust bij het beste weer van Europa. Voor velen is het reeds hun derde of vierde verblijf.

Prijzen:
​Los Jardines de Abama: €868.000 – €1.686.000 (2 of 3 aparte slaapkamers, mogelijk in duplex, 135 tot 196 bebouwde m²)
​Villas del Tenis: €2.035.000 – €2.215.000 (2 of 3 aparte slaapkamers, 264 tot 273 bebouwde m²)

Info: www.abamahotelresort.com/nl/
​@abamatenerife