Helaas gaan geen Nederlanders door in het Italian Open. Lars van Meijel en Vince van Veen kwamen er nog het dichtst bij met par en waar de cut op 1-onder kwam te liggen. Kiet van der Weele en Koen Kouwenaar eindigden met +2 en +10 helaas ook te ver van de cut lijn.

Van Meijel miste de cut mede door zijn dubbel op de 14e. Van Veen had met 2-onder een prima tweede ronde maar zijn 74 slagen op de eerste dag (+2) waarin hij een dubbel bogey maakte liet hem dus de cut missen.

De ster van Italië, Matteo Manassero (foto), heeft de leiding genomen. De jongste winnaar ooit op de European Tour wil graag de Challenge Tour inwisselen voor die van de European Tour en is daar nu flink voor aan de weg aan het timmeren. De nu 30-jarige staat met 13-onder op 2 slagen voorsprong op de Engelsman Alex Fitzpatrick.

Manassero maakte 8 birdies en 1 bogey voor een ronde van 65 slagen en dat is voorlopig de laagste ronde van het toernooi samen met de Engelsman Ashley Chesters die dit op de eerste dag deed.

Challenge Tour: Kiet van der Weele opent het best in Italië