Een redelijk stabiele ronde, tenminste daar leek het op. Daan Huizing ging op de tweede dag rond in het Made in HimmerLand in 68 slagen. Met zijn afslagen raakte hij bijna geen fairway. Toch wist de Nederlander zijn cruciale putts te maken en maakte op de koop toe nog twee birdies voor 2-onder en voor het toernooi 5-onder.

Huizing staat er dus nog steeds uitstekend voor en heeft slechts 4 slagen achterstand op de leider. Bij de beste 8 spelers de nummer 1 tot de gedeelde 6e plaats hebben er drie inmiddels een startbewijs voor The Open. Er zijn in dit toernooi nog drie plekken te vergeven en wat zou het niet fantastisch zijn als Huizing toch een van deze plekken aan het eind van het toernooi kan verzilveren.

Nacho Elvira wist met 62 slagen de linkshandige Robert MacIntyre te passeren in het klassement en staat nu op de eerste plaats.

De nummer 584 van de wereld heeft dit jaar slechts vijf cuts gehaald in 17 evenementen en heeft als beste finish tot nu toe een 23e plaats. Hij maakte op zes van zijn eerste zeven holes een birdie op weg naar een geweldige tweede ronde van 62 slagen in Farso.

Met negen onder par heeft hij een voorsprong van één slag op de Schot MacIntyre en met de Engelsman Ross Fisher een slag verder naar achteren.

Daan Huizing derde in Made in HimmerLand Robert MacIntyre leidt