Kiet van der Weele is als enige Nederlander onder par het Italian Challenge Open gestart. De 22-jarige maakte 4 birdies en 2 bogeys voor een ronde van 2-onder en daarmee staat hij gedeeld 34e. Lars van Meijel opende op de golfbaan van Golf Nazionale in Viterbo met par en is nu 67 en zal onder par zijn tweede ronde moeten maken.

Vince van Veen en Koek Kouwenaar moeten nog meer hun best doen willen zij de cut halen. De twee staan met +2 en +5 op de 102ste en 139e plaats.

De leider in Italië is de Engelsman Ashley Chesters met 7-onder. Hij wordt op 1 slag gevolgd door de jonge held van Italië Matteo Manassero, ooit de jongste winnaar op de European Tour, de Engelsman Will Enefer, de Duitser Marc Hammer en de Deen Sebastian Friedrichsen.

Van der Weele speelde hiervoor op de ALPS Tour en omdat hij daar drie toernooien wist te winnen promoveerde hij naar de Challenge Tour.