Negentien spelers uit een startveld van 288 spelers verzekerden zich van hun plaatsen in het oorspronkelijke golfkampioenschap tijdens de kwalificatie evenementen in Dundonald, Royal Cinque Ports, Royal Porthcawl en West Lancashire. De Nederlanders Wouter de Vries en Davey Porsius kwamen wel in de finale maar wisten zich dit keer niet te plaatsen

Het aantal plaatsen voor Final Qualifying werd verhoogd van 16 naar 19 met extra plaatsen toegewezen aan evenementen in Royal Cinque Ports, Royal Porthcawl en West Lancashire op basis van een veldsterkte berekening die werd uitgevoerd nadat alle deelnemende golfers aan de eerste ronde waren begonnen.

Dundonald (vier plaatsen)

Lokale favoriet Michael Stewart leidde de kwalificatiewedstrijden in Dundonald om zijn debuut in The Open veilig te stellen na een uitstekende zes-onder-par tweede ronde 66.

De 33-jarige, afkomstig uit het nabijgelegen Irvine en speelt op de European Challenge Tour, vervolgde zijn openingsronde van 71 en maakte een late aanval door het veld met vier birdies in zijn laatste vijf holes om te eindigen op vijf onder en twee slagen voor Marco Penge uit Engeland.

De laatste twee plaatsen werden beslist in een play-off met drie spelers. De in Schotland geboren Australiër Connor McKinney stelde zijn plaats veilig met een birdie op de tweede play-off hole (de 11e) en Graeme Robertson holede vanaf bijna 12 meter om zijn landgenoot Craig Ross te verslaan op de vijfde play-off hole (de 11e alweer) .

Royal Cinque Ports (vijf plaatsen)

De Zuid-Afrikaan Martin Rohwer en Thomas Detry uit België registreerden elk rondes van 72 en 69 voor een totaal van drie onder par van 141 om de eerste twee plekken op de Royal Cinque Ports te claimen.

Rohwer, 29, zal zijn grote kampioensdebuut maken in The 151st Open, terwijl Detry (foto), 30, zijn derde optreden zal maken.

Rohwers landgenoten Branden Grace en Charl Shwartzel kwalificeerden zich ook met twee-onder-par 142. De Fransman Antoine Rozner voegt zich bij hen.

Royal Porthcawl (vijf plaatsen)

Laurie Canter leidde de kwalificatiewedstrijden bij Royal Porthcawl met een totaal van acht onder par en vier slagen verwijderd van Brandon Robinson Thompson, die zijn debuut zal maken in The Open nadat hij met een eerste ronde van 66 de basis legde voor een tweede plaats.

Matthew Southgate pakte de derde kwalificatieplaats met twee-onder-par waardoor de Engelsman terugkeert naar de locatie waar hij zijn Open-debuut maakte in 2014.

Een play-off leek waarschijnlijk, maar de dubbele bogey van Oliver Bekker betekende uiteindelijk dat Jazz Janewattananond en Oliver Farr de twee resterende kwalificatieplaatsen op één-onder-par veiligstelden.

West Lancashire (vijf plaatsen)

Matt Wallace, Matthew Jordan, Kyle Barker, Alex Fitzpatrick en Tiger Christensen spelen in The 151st Open na kwalificatie in West Lancashire.

Wallace leidde de weg met 11-onder-par 133, met Jordan en Barker die tien-onder-par maakten en Fitzpatrick en Christensen een schot verder naar achteren.

Voor Jordan betekent het een droom Open optreden op zijn thuisclub waar hij al lid is sinds zijn zevende.