Taylor Pendrith wist met een ronde van acht-onder-par, 64 slagen, in het Rocket Mortgage Classic na twee rondes de leiding te delen met zijn landgenoot Taylor Moore (foto) met 13-onder.

Rickie Fowler (65 slagen), die nog steeds wacht op zijn eerste PGA Tour-overwinning sinds vier jaar, staat één slag terug en staat naast de topamateur Ludvig Aberg (67 slagen) op de gedeelde derde plaats.

Fowler maakte kans op zijn eerste overwinning sinds 2019 in het US Open twee weken geleden waarin hij het toernooi opende met een ronde van 62 slagen voordat hij afsloot met een van 75 om te dalen naar een gedeelde vijfde plaats.

Aberg, die speelde bij Texas Tech, eindigde het seizoen als nummer één in de PGA Tour University-ranglijst. De Zweed werd de eerste speler die rechtstreeks van de universiteit naar het PGA Tour ging zonder Q-school te doorlopen of genoeg geld of punten te verdienen met sponsor vrijstellingen. Hij is bezig aan zijn derde evenement als professional na een gedeelde 25e plaats in de Canadian Open en een 24e plaats vorige week in het Travellers Championship.

Peter Kuest, 789e gerangschikt in de wereld en die het toernooi binnenkwam door een maandag kwalificatie te spelen, had vroeg en laat in zijn ronde een bogey om te eindigen met een ronde van 70 slagen die hem op drie slagen achterstand van de leiders bracht.

Via een maandag kwalificatie aan de leiding Peter Kuest doet dit in Rocket Mortgage Classic