Joost Luiten is een van de zes leiders in het British Masters in Engeland. De 37-jarige knalde naar de nummer 1 plek na het maken van een derde ronde van 68 slagen. Met 7-onder deelt hij de eerste plaats samen met Guido Migliozzi, James Morrison, Niklas Norgaard, Oliver Wilson en Andy Sullivan. Luiten zal morgen als laatste starten samen met de Italiaan Migliozzi, die ook in 68 slagen rondging.

Darius van Driel doet ook nog steeds mee voor een toppositie. Met 71 slagen wist Van Driel op plek 31 te komen en voor het toernooi staat hij op 2-onder en dat is dus maar 5 slagen achter de leiders.

Matthew Baldwin maakte een hole-in-one en dat het Prostaatkankeronderzoek 50.000 pond opleverde.

Luiten liet naderhand weten: “Ik blijf kloppen en ik blijf het proberen”, zei hij. “Ik speel goed, dus het zal op een dag gebeuren. Als ik kan blijven doen wat ik vandaag deed, een paar putts maken en uit de problemen blijven, zou dat goed zijn.”

“Het kostte een paar dagen om eroverheen te komen (vorige week) en vooral de eerste ronde voor mij, het was moeilijk om er weer in te geloven omdat ik het gevoel had dat ik er nog niet overheen was.”

Joost doelde natuurlijk op zijn drie-putt van vorige week en wat andere gemiste kansen en dat er voor zorgde dat uiteindelijk de overwinning naar de Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence ging.

Luiten en Van Driel door in British Masters en Rose en Rozner leiden