Peter Kuest wist op donderdag met een ronde van 64 slagen (-8) de leiding te delen met Taylor Moore na de eerste ronde van het Rocket Mortgage Classic. Kuest (foto) was in het toernooi gekomen door de kwalificatie op maandag te spelen.

Het leek erop dat Kuest de regelrechte voorsprong zou behouden, maar Moore gooide zijn vierde birdie op de 17e erin om gelijk te komen. Moore’s birdie poging op de 18e, die het baanrecord zou evenaren, gleed net rechts van de cup er langs.

Er werd laag gescoord op Detroit Golf Club, maar niemand ging lager dan Moore en Kuest. Kuest had een eenzame bogey en negen birdies, waaronder zes-onder-30 op de eerste negen. Hij probeert nu de eerste speler te worden sinds 2021 die via een kwalificatiewedstrijd op maandag het toernooi wint. Corey Conners deed dit eerder in het Valero Texas Open 2021.

Kuest staat op de 789e plaats in de Official World Golf Ranking en hoewel hij de Korn Ferry Tour status heeft, heeft hij nog niet aan een evenement deelgenomen.

Dylan Wu had de derde albatros op de PGA TOUR dit seizoen en wel op de 14e hole. Met 65 slagen deelt hij samen met Sam Ryder, Aaron Rai, Ludvig Aberg, Sam Bennett, Justin Suh en Adam Schenk de derde plaats.

Titelverdediger Tony Finau begon het toernooi met een een par met vier birdies en vier bogeys.