Twee goede scores en twee slechte van de Nederlanders na de openingsronde van het British Masters. Joost Luiten en Darius van Driel bleven onder par, maar Wil Besseling en Daan Huizing eindigden er helaas ruim boven. Met 3-onder opende Luiten op de golfbaan The Belfry en Van Driel (foto) hield zijn score een lange tijd op 2-onder maar de bogey op hole 9, zijn 18de, liet hem zijn eerste ronde op 1-onder eindigen. Luiten liet 4 birdies en een bogey noteren en Van Driel een eagle twee birdies en drie bogeys.

Besseling ging in 76 slagen rond en Huizing zelfs in 79. De twee staan nu in de gevarenzone, kunnen ze op de tweede dag nog een veel lagere score binnenbrengen?

De leiding kwam in handen van Justin Rose. De 42-jarige Engelsman mocht vroeg starten en genoot van goede greens. Met 7-onder, 8 birdies, 1 bogey, eindigde hij zijn eerste ronde en nam een slag voorsprong op Jamie Donaldson.