Thriston Lawrence heeft het BMW International Open gewonnen en Joost Luiten eindigde op de tweede plaats. De overige twee Nederlanders Daan Huizing en Darius van Driel werden 7e en 12e in het toernooi in Duitsland, eveneens een zeer goede prestatie.

Joost Luiten weet dat hij tweede is geworden.

De drie-putt van Luiten kostte hem kans op de overwinning. Lawrence profiteerde van een kostbare finish van Luiten en pakte zijn vierde DP World Tour-titel met een slag voorsprong op Luiten.

De Zuid-Afrikaan maakte een achterstand van vier slagen ongedaan tijdens een veelbewogen laatste dag op Golfclub Munchen Eichenried. Hij mixte acht birdies met vijf bogeys om met 69 slagen het toernooi te eindigen en het clubhuis doel op 13-onder te zetten.

Luiten begon de laatste ronde met een voorsprong van drie slagen en was tot de 17e gedeeld leider in het klassement. De drie putt op de 17e plaats maakte hij dat hij Lawrence nu boven hem stond in het klassement. Luiten had een birdie op de laatste hole nodig om gelijk met hem te komen.

Door een niet al te beste afslag van Luiten die bijna het water inging moest de Nederlander een lay-up slaan en maakte uiteindelijk een par en dat betekende helaas geen zevende overwinning maar een tweede plaats.

Een van de thuis favorieten Max Kieffer, Adrian Meronk, Daniel Hillier en Rikuya Hoshino deelden de derde plaats met 11-onder par.

Joost Luiten en Daan Huizing spelen in de laatste flight in het BMW International Open