Minder dan drie weken na het winnen van zijn eerste DP World Tour evenement, maakte de Noord-Ier Tom McKibbin een zevenvoudige bogey 11 om de cut in het BMW International Open te missen.

McKibbin was twee keer slagen achter na een openingsronde van 68 slagen, maar was gezakt naar level par toen hij vrijdag de 16e hole bereikte. De hoop van de 20-jarige om in het toernooi te blijven, zakte echter weg toen hij op de 16e drie keer water vond.

Dat leidde ertoe dat hij 11 maakte, met zes bogeys en twee birdies om deze uiteindelijk met 83 slagen te voltooiden.

Staand op de 16e tee, stond hij op de cut lijn, maar er was geen indicatie van het drama dat zou volgen toen hij zijn afslag in het midden van de fairway van de par vier sloeg.

Zijn tweede was echter te kort en ging het water voor de green in. Zijn vierde slag ging over de green heen en kwam op een lastige plek tot stilstand. Vervolgens een pitch die over de green het water inging wat drops en hij kon een 11 noteren.