Gainsborough, VK – 22 juni 2023 – Na de inaugurele toezegging van PING Apparel in 2021, hebben ze hun positie als officiële kledingleverancier voor het Europese Solheim Cup-team voortgezet voor het komende evenement in 2023 in Finca Cortesin, Andalusië, Spanje in september, waar het team zal streven de felbegeerde Solheim Cup-trofee te behouden, opnieuw van top tot teen gekleed in prestatiegerichte PING-kleding.

Met een langdurige relatie met de Solheim Cup, die een integrale rol speelde bij de oprichting in 1990, heeft PING vanaf het begin zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het evenement. Het toernooi is vervolgens vernoemd naar Karsten en Louise Solheim, de oprichters van PING, en het evenement heeft sindsdien een speciale plaats ingenomen binnen PING.

Lisa Lovatt, Managing Director van PING Europe, merkte op: “We zijn verheugd om onze reis met de Solheim Cup opnieuw voort te zetten als officiële kledingleverancier van Team Europe. Deze wedstrijd is er een die ons allemaal nauw aan het hart ligt, dus om een rol te spelen in de voortgang ervan is ongelooflijk speciaal.

“Het vrouwenspel heeft de afgelopen jaren de grootste groei tot nu toe doorgemaakt, en onze passie om te ondersteunen waar we kunnen, is alleen maar sterker geworden.”

“Bijdragen aan dit wereldwijd bekende evenement is iets waar het hele PING-team trots op is”, zegt Fiona Reilly, Global Creative Director voor PING. “Als team hebben we toernooikleding geproduceerd die is ontworpen voor alle weersomstandigheden en situaties, om ervoor te zorgen dat het team de hele week goed is uitgerust.

“Het was fantastisch om samen met de Europese aanvoerder, Suzann Pettersen, te werken aan het ontwerp van de teamoutfits en we zijn ervan overtuigd dat we een technisch indrukwekkend tenue hebben gecreëerd.

In een reactie op de relatie, terwijl ze samenwerkte met PING Apparel, zei de Europese aanvoerder, Suzann Pettersen: “Het was fantastisch om met het hele team van PING aan onze huidige kleding te werken. Het is belangrijk om er goed uit te zien, maar ook om je goed te voelen. In alle producten hebben we uitstekend technisch materiaal dat de spelers een geweldig gevoel van stretch en dynamiek in hun golfswing zal geven.”

Naast het leveren van de toernooikleding van het Europese team, zal PING Apparel ook een reeks accessoires in beperkte oplage en een volledige replicakit beschikbaar hebben voor supporters. Hierdoor kunnen fans het evenement overal steunen met unieke Solheim Cup-merchandise.

De accessoires in beperkte oplage zijn vanaf 28 juli te koop op www.pingeurope.com en de replicateamtenues zijn vanaf 25 augustus te koop. U kunt uw interesse registreren op https://www.pingeurope.com/solheim-cup-2023-sign-up en meedoen aan een prijstrekking om 1 van de 23 Solheim Cup 2023 PING-petten of -vizieren te winnen.

Ga naar www.pingeurope.com om het volledige assortiment prestatiegerichte kleding van PING te bekijken