PHOENIX (20 juni 2023) –Door multi-materiaaltechnologie en bewezen innovaties zoals Carbonfly Wrap, Ti-Facewrap en Spinsistency, heeft PING vandaag de G430 LST 3-wood geïntroduceerd die meer snelheid en afstand tot gevolg heeft.

Het ontwerp combineert een 2041 Beta-Ti slagvlak, Ti 8-1-1 body en 80 gram wolfraam zoolplaat om het zwaartepunt laag/achter te plaatsen voor hogere balsnelheden met minder spin, waardoor gemiddeld zeven meter meer afstand gekregen kan worden.

“We zijn verheugd om deze scoreverlagende technologie tijdens het hart van het golfseizoen naar golfers te brengen om ze een lange en veelzijdige 3-wood te geven om hen te helpen hun scores te verlagen en hun plezier op de baan te vergroten”, aldus John K. Solheim, CEO en voorzitter van PING. “De lichtgewicht eigenschappen van titanium en de dichtheid van wolfraam openen veel mogelijkheden om de prestaties te verbeteren. De resultaten zijn fenomenaal. De G430 LST 3-wood klinkt geweldig en zit al in de tassen van Tourspelers over de hele wereld. “We kijken ernaar uit om het nieuwe fairway wood in de tassen te krijgen van golfers die het beste van multi-materiaal technologie willen.”

Ti-Facewrap vergroot de buiging van het clubhoofd en creëert daardoor meer afstand

Het zeer sterke titanium slagvlak met variabele dikte en de zool van de lichtgewicht titanium body, zorgt voor meer flexibiliteit waardoor een hogere balsnelheid en een hogere balvlucht voor grotere afstanden. De combinatie van de titanium body en de wolfraam zoolplaat van 80 gram met hoge dichtheid helpt om het zwaartepunt lager en verder naar achteren te plaatsen voor hogere balvluchten, een lagere spin en verdere slagen.

Het onopvallende clubhoofd van 169 cc profiteert ook van Spinsistency, een beproefde slagvlakinnovatie ontwikkeld met een variabele rolradius die de prestaties over het hele slagvlak verbeterd (vooral bij slagen die laag op het slagvlak worden geslagen) door spin te verminderen voor meer afstand.

Carbonfly Wrap crown bespaart gewicht, verlaagt het zwaartepunt

G430 LST 3-Wood Specificaties

Loft: 15° (Verstelbaar +- 1.5°)

Standaard lengte: 43″

Swingweight: D2

Door PING ontworpen schafts: PING Alta CB Black 65 (SR, R, S), PING Tour 2.0 Chrome 65/75 (R, S, X), PING Tour 2.0 Black 65/75 (S, X)

Optionele aangepaste schafts: Mitsubishi Kai’Li White 70 (S, X), PRJX HZRDUS Smoke Red RDX 60 (5.5, 6.0, 6.5), 70 (6.0, 6.5)

Standaard grip: Golf Pride 360 Tour Velvet in zes maten (blauw -1/16″, rood -1/32″, aqua -1/64″, wit-std, goud +1/32″, oranje +1/16”)

Adviesprijs: € 660