Ayamonte, 16 juni 2023- Na twee ronden in de Alpes de Andalucía 2023 hebben we een zeer strak klassement. De Nederlander Lars Keunen en de Fransman Benjamin Kedochim staan beide op gelijke hoogte met 12-onder par en gaan de laatste ronde van de Alps de Andalucía 2023 in. Op de 3e plaats staat de Spaanse Quim Vidal met 11-onder par. Er is een 3-way tie voor de 4e plaats op 10-onder par, waaronder drie Spaanse spelers: Victor Garcia Broto, Jose Manuel Pardo Benitez en Enrique Marin.

Bob Geurts wist als tweede Nederlander zich te plaatsen voor de derde ronde. Hij staat met 3-onder gedeeld 39e. De amateur Che de Bake wist wel een tweede lagere ronde binnen te brengen maa miste met 77 en 75 slagen de cut.

Het was weer een mooie dag met geweldige scoringskansen voor de spelers die strijden op Isla Canela Links voor de 2e ronde van de Alpes de Andalucía 2023. De weersomstandigheden waren zeer gunstig met zonnige luchten en een zeer warme temperatuur die opliep tot 35°C. Het spel begon om 8.15 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole.

Keunen, die na de eerste ronde op de 2e plaats stond, bevindt zich nu na de ronde van vandaag met 12-onder par aan de leiding. Hij maakte vandaag 6 birdies en 1 bogey voor een tweede ronde van 5 onder par, 67 en een tweedaags totaal van-12 onder par. Hij staat momenteel 10e in de rangorde van de Order of Merit en heeft dit seizoen bij de meeste evenementen constant aan de top van het klassement gestaan. Keunen 26 jaar, vertegenwoordigt De Nederlandse Golf Club. Na zijn ronde gaf hij commentaar op hoe hij ontdekte dat “de wind uit de tegenovergestelde richting kwam op de eerste 9 holes, dus ze speelden vandaag een beetje anders voor mij.” Hij voegde eraan toe: “Nadat ik mijn ronde begon met een bogey, speelde ik zeker goed en ik ben blij met de 4 birdies op rij in het midden van mijn ronde. Ik kon vandaag profiteren van de gemakkelijkere holes van de baan. Op de vraag of hij aan de leiding de laatste ronde ingaat, is hij “van plan dezelfde strategie uit te voeren die hij de afgelopen 2 dagen gebruikte en te kijken wat er gebeurt. Het zou natuurlijk veel betekenen om morgen te winnen, aangezien ik veel werk heb verzet om mijn spel naar een hoger niveau te tillen, maar ik wil mezelf niet te ver vooruitlopen.”

Lars Keunen – Alps de Las Castillas 2023
Palomarejos Golf Club – Talavera de la Reina (Spain)

@AlpsTourGolf
Ph: Federico Capretti
alpstourgolf.com

Lars Keunen tweede en Paul Margolis leidt in Alpes de Andalucía 2023