We hebben een leider na 36 holes in de Women’s Amateur Championship waar helaas de Nederlandse Anne Sterre den Dunnen de cut miste.

SANDWICH, ENGLAND – JUNE 14: Beth Coulter of Kirkistown Castle tees off from the 1st hole during the second round of qualifying for the R&A Women’s Amateur Championship at Prince’s Golf Club on June 14, 2023 in Sandwich, England. (Photo by Tom Dulat/R&A/R&A via Getty Images)

De 19-jarige Beth Coulter (foto) tekende voor een twee-onder-par 70 om met haar eerste ronde van 69 slagen op 5-onder te komen. Anne Sterre had met +8 een slag teveel om de rest van het 120e Women’s Amateur Championship te mogen spelen.

Coulter, die onlangs haar Freshman-seizoen aan de Arizona State University afsloot, werd tweede in het R&A Girls ‘Amateur Championship in 2021 en leidde vandaag de top-64 spelers en gelijkspel naar de matchplay-fase.

Coulter speelde in 2019 in de Junior Vagliano Trophy in het naburige Royal St George’s en gebruikte haar links-ervaring om vijf birdies te maken. Zij eindigde na 36 holes met drie slagen voorsprong op vier spelers zoals de nieuwe amateur nummer één van de wereld, Ingrid Lindblad, de Schotse Hannah Darling, de Amerikaanse Latanna Stone en de Japanse Sera Hasegawa.

Lindblad, die vorige week op een gedeelde 32e plaats eindigde in de Ladies European Tour/DP World Tour mede-gesanctioneerde Scandinavian Mixed, bereikte de knock-out na een drie-onder-par 69 op dag twee. De Zweedse benadrukte haar dag met twee back nine eagles voor een totaal van twee onder par en een gedeelde tweede plek.

De speelsters zullen nu hun matchplaywedstrijden moeten spelen.

Foto boven: Ingrid Lindblad of Sweden tees off from the 1st hole during the first round of qualifying for the R&A Women’s Amateur Championship at Prince’s Golf Club on June 13, 2023 in Sandwich, England. (Photo by Tom Dulat/R&A/R&A via Getty Images)