Kiet van der Weele (foto) had zijn debuut op de Challenge Tour wellicht anders voorgesteld. De 22-jarige Nederlander moest waarschijnlijk wennen en ondervond misschien wat spanning en opende op de golfbaan van de Iberostar Real Golf Novo Sancti Petri met 74 slagen en dezelfde score had ook Vince van Veen. Dat brengt de twee op de gedeelde 111e plek maar als ze morgen een aantal slagen onder par kunnen maken zijn zij het weekend veilig en halen ze wellicht de cut.

Lars van Meijel wist in par met drie birdies en drie bogeys rond te gaan en daarmee kwam hij op de gedeelde 70e plaats terecht, maar ook hij zal wellicht onder par zijn tweede ronde moeten eindigen wil ook hij de cut halen.

Filippo Celli en Sam Hutsby wisten beiden met negen onder par hun openingsronden af te sluiten en claimden na de eerste dag een deel van de voorsprong in de Andalucía Challenge de Cádiz.

De Italiaan Celli maakte een eagle, acht birdies en een bogey om vroeg op de dag het doel te bepalen voordat de Engelsman Hutsby een gedenkwaardige bogey-vrije ronde produceerde waarin hij met onder andere drie eagles aan de top van het klassement kwam.

Het duo leidt met twee slagen voorsprong op de Duitser Philipp Mejow, die een ronde van 65 maakte om naar de derde plaats te klimmen.

Debuut voor Kiet van der Weele op de Challenge Tour deze week