Metz, 3 juni 2023 – Na twee ronden in het 20e Open de La Mirabelle d’Or zijn de Nederlanders Lars Keunen en Kiet van der Weele op de derde en vierde plek beland. De twee hebben met 4 en 3-onder 2 en 3 slagen achterstand op de leider, de Fransman Theo Brizard (-6). Davey Porsius wist ook de cut te halen in Frankrijk. Met +4 staat hij 41e in het klassement. Bob Geurts miste met +7) helaas de cut.

De Engelsman Jack Floydd volgt Brizard op 1 slag afstand op de tweede plaats. Op de 3e plaats slechts 1 slag achter hem staat Lars Keunen, een van de leiders na de eerste ronde. Tweevoudig winnaar op de ALPS Tour Kiet Van der Weele staat 4e plaats met een tweedaags totaal van 3 -onder

Vijf spelers delen de 5e plaats met 2-onder par, waaronder: de Fransman Nicolas Aparicio, de Ier Ronan Mullarney, de Zwitser Luca Galliano en de Fransman Theo Boulet.

Het was weer een mooie dag met overwegend zonnige luchten en warme temperaturen dat de spelers verwelkomde op de golfbaan van de Golf Domaine de la Grange aux Ormes.

Dit is de 20e editie van het toernooi en maakt sinds 2005 deel uit van het programma van de ALPS Tour. Voor de laatste ronde van morgen wordt een zonnige dag verwacht met temperaturen rond de 26°C.

De 22-jarige Theo Brizard (foto) uit Frankrijk, die na de 1e ronde op een gedeelde 8e plaats stond, staat nu met 1 slag aan de leiding. Hij had een tweede ronde van 5 onder par, 65 met 8 birdies, 1 bogey en 1 dubbel bogey. Brizard werd professional in 2021, maar heeft nog nooit een Alps Tour-evenement gewonnen. Zijn beste resultaat tot nu toe was een 2e plaats in 2021 bij de seizoensopener in Acaya en toen als amateur.

Gevraagd naar zijn aanpak om morgen als de leider de laatste ronde in te gaan, voegde Brizard toe: “Ik ga dezelfde kant op, probeer goed te spelen en te genieten van de makkelijke holes, gefocust op de moeilijke. Ik heb enkele zware concurrenten achter me, maar ik heb er alle vertrouwen in! Het wordt een mooi gevecht en ik kijk uit naar de uitdaging.”

Keunen, een van de co-leiders met 3 onder par aan het einde van de 1e ronde, bevindt zich op de 3e plaats op slechts 2 slagen van de leider op weg naar de laatste ronde. Hij maakte vandaag 3 birdies en 2 bogeys voor een tweedaags totaal van 4 onder par. Hij staat momenteel 10e in de rangorde van de Order of Merit. Keunen merkte na zijn ronde op dat “het vandaag een zeer solide ronde was. Ik raakte veel greens en kwam gelukkig niet al te veel in de problemen. Voor morgen blijf ik bij mijn spelplan om de bal vanaf de afslag in het spel te krijgen en geduldig te blijven op de greens om putts te laten vallen.

Het hoogtepunt van de dag was voor de Fransman Franck Daux die een hole-in-one sloeg op de par 3, 17e hole met een 50 graden wedge.

ALPS Tour: Lars Keunen een van de leiders in Frankrijk