Met een ronde van 75 slagen, de par is 73, heeft Joost Luiten zijn derde ronde in het Porsche Open geëindigd. Luiten speelde onder andere samen met Marcel Siem en kwam tot het maken van twee birdies, maar liet daar tegenover ook vier bogeys noteren. Met par deelt hij nu de 23e plaats. Siem staat op de zevende plek in het klassement met 5-onder en p 1 slag van de leiders.

Daan Huizing is na zijn eerste ronde van 76 slagen bezig met scores die steeds lager worden. De 32-jarige wist op de tweede dag in 74 slagen rond te gaan en had nu op de derde dag 72 slagen (-1) nodig, wat hem in het klassement 23 plekken liet stijgen. Met +3 deelt hij nu de 37e plaats.

Maar liefst zes man namen de leiding te weten Jordan Smith, David Law, Tom McKibbin, John Axelsen, Alexander Bjork en Julien Guerrier. Van de zes had de Fransman Guerrier de laagste ronde met 67 slagen. De laagste ronde van het toernooi staat nog op naam van de Schot Law met 66 slagen op de tweede dag.

Dat de golfbaan van de Green Eagle Golf Courses niet makkelijk speelt deze week blijkt wel uit het feit dat slechts 22 spelers onder par bleven na drie ronden.

Geen spelers door op de Challenge Tour en Luiten en Huizing wel door!