Como, 26 mei 2023- Kiet Van der Weele wint zijn tweede evenement van het seizoen in het Memorial Giorgio Bordoni 2023 gepresenteerd door Aon met 19-onder par!. De Spaanse Asier Aguirre Izcue en Niccolo Agugiaro uit Italië sloten het toernooi af op een gedeelde 2e plaats met een score van 10-onder par. 4e werd de Ier Ronan Mullarney met 8-onder.

De Nederlanders Bob Geurts en Lars Keunen eindigden met 5 en 4-onder op de gedeelde 14 en 17e plaats.

Op een warme lentedag met optimale score omstandigheden streden de spelers op de prachtige Golf Club La Pinetina. Het spel begon om 8.10 uur lokale tijd en de leidersgroep sloeg af om 9.38 uur lokale tijd vanaf de 1e hole.

De 22-jarige Kiet Van der Weele behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen in het Memorial Giorgio Bordoni 2023 gepresenteerd door Aon met 9 slagen verschil! Hij wist ook zijn laatste ronde ruim met 5-onder onder par te eindigen. Kiet werd professioneel in september 2022 en won eerder dit jaar de Alps de Las Castillas. Na zijn overwinning merkte Van der Weele op dat “het veel betekent om mijn tweede evenement te winnen, het betekent dat ik het goed doe. Ik kijk echt uit naar wat ons te wachten staat, want mijn spel is echt in goede vorm. Ik ga zeker veel genieten van vandaag.”

Hij schoot opnieuw een bogey-vrije ronde: “Ik was weer echt solide ik maakte geen echte fouten vandaag en mijn zelfvertrouwen was hoog.” Gevraagd naar zijn plannen voor de rest van het seizoen, voegde Van der Weele toe: “In juni speel ik de ALPS Tour-evenementen, daarna heb ik 7 Challenge Tour starts voor later dit seizoen, dus ik wil de ALPS Tour blijven spelen om winst te maken. nog wat punten zodat ik me op mijn gemak voel om de Challenge Tour-evenementen te kunnen spelen. Hij droeg zijn overwinning op aan zijn coaches: “Deze overwinning is aan mijn coaches, ik wil ze bedanken, een deel ervan zal ook voor mezelf zijn, maar we hebben enorm hard gewerkt en dat werpt nu zijn vruchten af.”

De algemene ranking van de ALPS Tour heeft Kiet Van der Weele aan de leiding gebracht en Ronan Mullarney en Quim Vidal in de top drie. Op de 4e plaats staat OIhan Guillamoundeguy en op de 5e plaats Jack Floydd.

Van der Weele, winnaar van de Memorial Giorgio Bordoni 2023, gepresenteerd door Aon, verdiende 6.525 Order of Merit-punten en de winnende cheque van € 5.800.

Het volgende geplande evenement is gepland voor 2-4 juni op Golf de La Grange aux Ormes, Metz, Frankrijk voor de 2023 Open de la Mirabelle d’Or.

Toernooi promotor

Net als de meeste evenementen van de Alps Tour die in Italië worden gespeeld, wordt de Memorial Giorgio Bordoni 2023, gepresenteerd door Aon, georganiseerd door de Italian Pro Tour, een tak van de Italiaanse golffederatie. Zij zijn verantwoordelijk voor het promoten van de meeste professionele golfevenementen die in Italië plaatsvinden.

Voor het evenement van deze week is Aon de presenterende sponsor van het toernooi. Aon is ook een wereldwijde partner van de Ryder Cup 2023, die van 29 september tot 1 oktober zal plaatsvinden op de Marco Simone Golf Club in Rome.

De hoofdsponsors die de Italiaanse Pro Tour steunen zijn DS Automobiles, Fideuram Intesa SanPaolo Private Banking, Kappa, Rinascente en Poste Assicura. Daarnaast zijn hun mediapartners de volgende twee Italiaanse kranten: Corriere dello Sport en Tuttosport. De sociale partner van de Italiaanse Pro Tour is Sport Senza Frontiere Onlus en met een officiële adviseur, Infront Italy.

ALPS Tour: Kiet Van der Weele breidt zijn voorsprong verder uit in Italië

Kiet Van der Weele winner of the 2023 Memorial Giorgio Bordoni presented by Aon. Photo Credits: Federazione Italiana Golf