Het opkomende Almeerse golfkleding merk Little Chipper lanceert vandaag haar eerste golfpolo ‘Little Bees’ op hun webshop. Met de kleding wil het merk een ”frisse wind op de baan creëren”, aldus oprichters Lenn en Michelle Waals (29).

Golfkleding hoeft niet saai te zijn
Huidige campagnes van o.a. de NGF bewijzen dat de golfsport wil moderniseren. Little Chipper wil aan de voorgrond staan van die ontwikkeling. Het merk richt zich op de nieuwe generatie golfers. “Golfkleding hoeft niet saai te zijn, dat bewijst onze eerste release wel”. Speciaal ontwikkeld voor de golfsport

Bij de ontwikkeling van de polo, die nu alleen nog in herenmaten beschikbaar is, is in de maatvoering rekening gehouden met de specifieke bewegingen van de golfsport. Door extra aandacht te besteden aan de pasvorm en het comfort van de polo’s, biedt het merk golfers de mogelijkheid om zich volledig te concentreren op hun spel, zonder hinder te ondervinden van hun kleding. Bewegingsvrijheid is volgens de oprichters erg belangrijk tijdens het golfen. “Je wilt niet dat je polo steeds uit je broek gaat tijdens je swing. Onze polo’s hebben daarom wat extra lengte gekregen, zo heb je een polo die de hele 9, of 18 holes goed zit” beargumenteert Lenn.

Duurzaam geproduceerd
De polo is vervaardigd met een sterke focus op duurzaamheid. Het merk hecht veel waarde aan verantwoorde productieprocessen en heeft ervoor gezorgd dat de polo op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. De stoffen van de polo zijn gemaakt van volledig gerecycledmateriaal, waardoor het merk haar voetafdruk op het milieu vanaf de start minimaliseert. Hiermee laat Little Chipper zien dat het mogelijk is om hoogwaardige golfkleding te creëren zonder concessies te doen aan het milieu. “Gelukkig is er een manier om mooie stoffen te maken die zowel milieuvriendelijk als comfortabel zijn. Golf is voor iedereen en juist ook voor de generaties na ons,” geeft Michelle aan.

Toekomstvisie
Polo Little Bees is geïnspireerd door de lente. Het merk heeft als visie om elk seizoen een polo of ander kledingstuk uit te brengen, waarbij de seizoenen en speciale thema’s centraal staan. Momenteel is de polo alleen beschikbaar voor heren, maar Little Chipper heeft ambitieuze plannen om in de toekomst ook kleding voor dames te ontwikkelen.

De oprichters hebben hun persoonlijke ervaringen tijdens het golfen gebruikt als inspiratie voor de ontwikkeling van de Little Bees polo. Deze persoonlijke inzichten hebben als basis gediend voor het ontwerp en de pasvorm van de polo, met als doel golfers niet alleen een unieke uitstraling te bieden maar ook een optimale speelervaring. Door de combinatie van stijlvol design en aandacht voor functionaliteit, streeft Little Chipper ernaar golfers een kledingstuk te bieden dat zowel op als buiten de golfbaan indruk maakt.