Hij zal de hete adem voelen van Viktor Hovland en Corey Conners als hij zijn vierde en laatste ronde ingaat van het PGA Championship. Brooks Koepka, een LIV Tour-speler, nam de leiding na de derde ronde van het toernooi met 6-onder. Op 1 slag van hem staan Hovland en Conners.

Bryson DeChambeau kwam op drie achter en Justin Rose op vier achter naast Scottie Scheffler. Ook Rory McIlroy (-1) kunnen we nog niet uitsluiten als winnaar als een van de zeven spelers onder par.

Koepka (foto), een voormalige nummer 1 van de wereld, wist met een briljante ronde van 66 slagen aan kop te komen. Hij mixte vijf birdies met een eenzame bogey in hevige regen om de 54-holes voorsprong te pakken in de tweede opeenvolgende major.

Scheffler, de nummer 2 van de wereld, en Rose uit Engeland delen de vijfde plek met twee onder, terwijl een tweede opeenvolgende 69 van Rory McIlroy hem binnen vijf slagen van de leiding bracht en hoopt op zijn eerste grote overwinning sinds 2014.

Hovland en Conners tekenden beiden voor ronde van level-par 70 en DeChambeau evenaarde hetzelfde totaal om op drie onder te blijven

De club proffesional Michael Block wist zijn Assepoester week voort te zetten met een derde ronde van 70 slagen. Hij deelt nu de achtste plaats met par. Tommy Fleetwood en Shane Lowry staan beiden in de groep op +1.

PGA Championship: Viktor Hovland leidt samen met Scottie Scheffler en Corey Conners