Met toch nog gelukkig een ronde onder par heeft Vince van Veen de B-NL Challenge Trophy in Twente afgerond. In het toernooi dat een onderdeel is van de Challenge Tour wist Van Veen met 69 slagen op de laatste dag op 5-onder te eindigen en dat betekende een gedeelde 22e plaats.

Lars van Meijel eindigde met 71 slagen op 1-onder voor de wedstrijd en Davey Porsius met 75 slagen op +2 voor het toernooi. Eerder misten Koen Kouwenaar, Dario Antonisse en Kiet van der Weele de cut.

Het prijzengeld op de Challenge Tour is een fractie wat op de European en PGA Tour wordt uitbetaald. Voor Van Veen was er een cheque van bijna 2400 euro, voor Van Meijel bijna 1400 en voor Porsius 950 euro.

Het toernooi werd gewonnen door Jesper Svensson (foto). De 27-jarige Zweed wist met 66 slagen op zondag voor het verschil te zorgen. Met 1 slag voorsprong op de nummer twee Brandon Stone won hij het toernooi en de bijbehorende cheque van 40.000 euro.

In de algemene ranking van de Challenge Tour zakte Van Meijel 1 plek naar de 11e plaats. Van Veen kwam daarin binnen op een 141e plaats en Porsius 179e.

Challenge Tour: Nederlanders zakken in klassement in Twente

Challenge Tour: Drie Nederlanders door in Twente en Vince van Veen nog beste Nederlander

Challenge Tour: Vince van Veen opent als beste Nederlander in Twente