De beste tweede ronde van de Nederlanders kwam op naam van Kiet van der Weele met 67 slagen maar laat hij nou net de cut missen op 1 slag! De 22-jarige wist na zijn ronde van 76 slagen met 9 slagen minder zijn tweede ronde te spelen en steeg maar liefst 65 plekken in het klassement, maar dat bleek dus net niet voldoende te zijn.

Vince van Veen bleef de hoogst genoteerde Nederlander in het B-NL Challenge Trophy, een toernooi op de Challenge Tour. Met 67 en 70 slagen kwam hij op 5-onder en daarmee staat hij gedeeld 15e. Ook Davey Porsius en Lars van Meijel plaatsen zich voor het weekend. Met 3 en 2-onder staan de twee 29e en 41e in het klassement.

Naast Van der Weele misten ook Koen Kouwenaar (71 slagen) en Dario Antonisse (71 slagen) de cut. De twee eindigden voor het toernooi op +4 en dat waren dus 4 slagen te veel.

De Fransman Benjamin Hebert wist met 65 en 68 slagen (-9) de leiding te nemen. De laagste ronde van de dag kwam op naam van de Zweed Oscar Lengden met 65 slagen. Hij en Marcel Schmidt, Michael Hirmer en Alex Fitzpatrick delen de tweede plek met 8-onder.

Challenge Tour: Vince van Veen opent als beste Nederlander in Twente