Helaas zijn Wil Besseling en Koen Kouwenaar er niet in geslaagd om de cut te halen in het Soudal Open in België. Met +1 en +9 hadden de twee Nederlanders 3 respectievelijk 12 slagen te veel om ook in het weekend te mogen spelen. Toch een lichtpuntje want Darius van Driel wist zich wel te plaatsen voor het weekend. Met 69 en 68 slagen (-5) kwam hij na twee ronden op 5-onder en daarmee staat hij gedeeld 19e.

Simon Forsstrom (foto) gaat nog steeds aan de leiding. De Zweed wist na twee ronden van 64 en 67 slagen op 11-onder te komen en nam daarmee een slag voorsprong op de Fransman Jeong weon Ko.

Voor het Belgische publiek is het fantastisch dat Thomas Detry (foto) derde in het klassement staat. Detry ging tot nu toe rond in 67 en 66 slagen (-9).

Van de 14 Belgen wisten er vijf de cut te halen.

De 15-jarige amateur Lev Grinberg kon zijn prestatie van vorig jaar niet herhalen. Dit keer miste hij de cut en dat helaas op slechts 1 slag.

De Belgische amateur Jarno Tollenaire is nu de beste amateur in het deelnemersveld. Hij wist als enige met 2-onder van de amateurs de cut te halen.

Soudal Open: Goede start van Darius van Driel in