Deze week wordt op de Rinkven International Golf Club in België opnieuw het Soudal Open gespeeld. Wil Besseling, Darius van Driel en Koen Kouwenaar zullen het moeten opnemen tegen een reeks van onder andere Belgische spelers zoals Nicolas Colsaerts (foto), Thomas Detry, Alan de Bondt, Christopher Mivis en Yente van Doren.

Een van de kanshebbers voor de titel is de hoogst geplaatste speler, de Spanjaard Jorge Campillo. Ook Marcel Siem is een van de kanshebbers voor de titel. Ook de 15-jarige Lev Grinberg speelt deze week weer mee, hij eindigde vorig jaar als amateur op de 64e plaats.

Vorig jaar wist Besseling in het toernooi met 5-onder op de gedeelde 23e plaats te eindigen. Van Driel miste toen samen met Joost Luiten Lars van Meijel de cut. De twee laatste spelen deze week niet mee.

De Engelsman Sam Horsfield won het toernooi met 13-onder en de Duitser Paul Yannik eindigde gedeeld tweede samen met de Australiër Ryan Fox. Helaas spelen geen van deze drie spelers deze week mee en zal Horsfield zijn titel niet kunnen verdedigen.