Amstelveen, 8 mei 2023: Nikon is verheugd de samenwerking met de Britse professionele golfster Georgia Hall aan te kondigen en haar te verwelkomen als eerste wereldwijde Sport Optics Ambassador. Als onderdeel van deze veelbelovende samenwerking gebruikt Georgia de COOLSHOT PROII STABILIZED-laserafstandsmeter om haar afstanden te meten en clubselectie te bepalen tijdens oefenrondes om optimaal te kunnen presteren.

Als toonaangevende vrouw in de golfwereld met bijna twee decennia ervaring in deze sport, heeft Georgia een aantal bijzondere onderscheidingen op haar naam staan, waaronder de Women’s British Open-titel in 2018 en driemaal winnares van de Solheim Cup.

De COOLSHOT PROII van Nikon is ontworpen om ieders spel naar een hoger niveau te tillen en biedt een ongeëvenaard niveau van precisie en snelheid. De HYPER READ-technologie biedt vrijwel onmiddellijke metingen die goed zichtbaar zijn op het heldere en haarscherpe OLED-display, zodat je meer mogelijkheden hebt voor je slag zonder je spel te vertragen. De COOLSHOT PROII gaat ook handbewegingen en omgevingsfactoren tegen, zodat zowel je zicht als de afstandslaser stabiel blijft én je kunt vertrouwen op accurate meetresultaten.

Georgia, een golfster die ernaar streeft bij elke wedstrijd een nog betere prestatie neer te zetten, gebruikt de COOLSHOT PROII al sinds het begin van het seizoen. Gedurende deze periode heeft de golfster enkele van de meest verwachte en opvallende functies van de COOLSHOT PROII ervaren. Ze is lovend over de kwaliteit van de optiek en de heldere kleuren die de zichtbaarheid helpen te verbeteren: dit biedt een duidelijk en scherp zicht en op deze manier een hogere snelheid van het spel. Ze wijst ook op de manier waarop het product een zachte trilling en een geruststellend elektronisch geluid maakt om aan te geven wanneer je dicht bij het doel bent, iets wat Georgia nog niet eerder bij andere producten heeft gezien.

Georgia Hall, Sport Optics Ambassador: “Ik ben zeer vereerd om Ambassador te zijn voor de wereldleider in Sport Optics. Nikon biedt met de COOLSHOT PROII net dat beetje extra en een hele reeks aan nieuwe mogelijkheden. De technologie is niet alleen ongelooflijk snel en nauwkeurig, waardoor je gemakkelijk je doel kunt vinden en vastleggen, maar elimineert ook bewegingen, wat echt allesbepalend is. De combinatie van al deze factoren maakt de COOLSHOT PROII naar mijn mening de beste afstandsmeter op de markt.”

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon Europe: “We zijn trots dat we Georgia mogen verwelkomen als onze eerste wereldwijde Sport Optics Ambassador. We hebben niet alleen bewondering voor haar fenomenale prestaties en liefde voor de sport, maar ook haar toewijding om haar spel voortdurend te verbeteren. We zijn dan ook verheugd dat Georgia hier de innovatieve technologie in de COOLSHOT PROII voor gebruikt en zo ook een nieuwe generatie golfers blijft inspireren.”

Kijk hier voor meer informatie over de COOLSHOT PROII van Nikon.