Een zeer sterke laatste ronde van 67 slagen in het UAE Challenge op de Saadiyat Beach Golf Club heeft Lars van Meijel met 12-onder en op de gedeelde derde plaats laten eindigen. De 28-jarige pakte daarmee best een flinke cheque van bijna 18.000 euro en dat hem in de algemene ranking van de Challenge Tour liet stijgen naar de 10e plek. Als Van Meijel dit weet vast te houden zal er opnieuw een promotie volgen naar de DP World Tour.

Maximilian Rottluff hield zijn zenuwen goed in bedwang en pakte zijn eerste overwinning op de European Challenge Tour. De Duitser, die dit seizoen zijn eerste start maakte op de Challenge Tour, eindigde met een ronde van 70 slagen om met 14-onder het toernooi te eindigen. Op één slag afstand eindigde de leider in de Road to Mallorca, de Order of Merit, Ugo Coussaud.

De 30-jarige Rottluff wist op de derde dag met 63 slagen het baanrecord te verbeteren. De Duitser vloog naar de 14e plaats in de Road to Mallorca ranking en verzekerde zich van speelrechten op de Challenge Tour voor de rest van het seizoen.

UAE Challenge: Lars van Meijel nu in de top 10 en Manuel Elvira leidt