Wat was er aan de hand met Joost Luiten op de vierde en laatste dag van het DS Automobiles Italian Open? Een vier-putt wat gemiste fairway en ijzers die dit keer de green niet haalden, het was zeker niet zijn dag. Met 71, 70, 77 en 74 slagen eindigde hij het toernooi op +8 en de 67e plaats.

Drie dubbel bogeys en drie bogeys naast zes birdies, zo zag zijn scorekaart er op de laatste dag uit. Toen hij op de 8e hole in tweeën op de green lag, liep hij er met een dubbel bogey vanaf, een vier putt. Op de 4e sloeg hij de par 3 hole over de green en lag pas in 4en op de green en met een flinke putt wist hij daar zijn dubbel bogey te redden.

Op de derde hole, midden fairway met zijn afslag, zijn tweede rechts van de green en zijn pitch was te ver en toen weer een drie-putt.

Wil Besseling had een ook wat mindere ronde in het toernooi dat net buiten Rome gespeeld werd. Met 71, 711, 68 en 73 slagen eindigde hij met 1-onder gedeeld 26e. Ook Besseling had een dubbel bogey nadat hij op de 10e hole zijn tweede slag naar rechts zag verdwijnen en geen up-en-down kon maken.

Adrian Meronk heeft met zijn overwinning in Italie de hoop op een kwalificatie voor de Ryder Cup zeker vergroot. De Fransman Romain Langasque eindigde een slag verder terug als tweede en zijn landgenoot Julien Guerrier nog eens twee slagen verder terug als derde.

Adrian Meronk eindigde met een ronde van 69 slagen en 13-onder op de laatste dag op de golfbaan van de Marco Simone Golf Club om zo zijn derde DP World Tour-overwinning veilig te stellen

De 29-jarige, die de hoogst gerangschikte speler in het veld was, mixte zes birdies met vier bogeys tijdens een veelbewogen finaleronde. Zijn overwinning is de derde van de Pool en volgt op overwinningen in het Horizon Irish Open en het ISPS Handa Australian Open. j

Darius van Driel begon het toernooi in Italië als beste Nederlander maar speelde de tweede ronde onder zijn kunnen en sloot deze af met 78 slagen waardoor hij de cut met 4 slagen te veel miste.

Italian Open: Vrije val Joost Luiten en Wil Besseling nu beste Nederlander in Italië