Met 77 slagen is Joost Luiten zijn derde ronde geëindigd. De Nederlander verloor daardoor flink terrein in het klassement van het DS Automobiles Italian Open en kwam met +5 op de gedeelde 67e plaats terecht. Het liep niet helemaal lekker op de derde dag net buiten Rome. Een bal out-of-bounds op de 14e zorgde voor een tripple bogey en met vier bogeys en slechts 1 birdie werd het dus een ronde van 77 slagen.

Wil Besseling zag zijn score lager worden op de golfbaan van de Marco Simone Golf Club. Opende hij in het toernooi met twee ronden van par, nu wist hij in 3-onder rond te gaan en klom daarmee flink in het klassement naar de 18e plaats.

Darius van Driel viel eerder af na het missen van de cut in Italië.

De Fransman Julien Guerrier (foto) nam de leiding met 12-onder par. Met 8 birdies en 3 bogeys ging hij in 66 slagen rond op de par 71 golfbaan. Op 1 slag afstand staat een landgenoot en wel Romain Langasque (62 slagen) en de Pool Adrian Meronk (66 slagen). De leider na de eerste twee ronden Matthieu Pavon zakte na een ronde van 72 slagen (+1) met 8-onder naar de gedeelde 4e plaats.

Italian Open: Joost Luiten en Wil Besseling door in Italië

Italian Open: Darius van Driel onder par Joost Luiten en Wil besseling rond in par