Darius van Driel is de enige Nederlander die het DS Automobiles Italian Open 2023 onder par is gestart. Met 1-onder, twee bogeys en drie birdies kwam hij op de 28e plaats terecht.

Zowel Joost Luiten als Wil Besseling hadden een dubbel bogey in hun ronde. Besseling ging de mist in op hole 10 nadat zijn afslag direct het meertje links van de fairway inging en hij op de afslag opnieuw moest afslaan. Luiten miste met zijn tweede slag de green op de 11e na een goede afslag en lag daarna pas in 5 slagen op de green en met 1 putt had ook hij een dubbel bogey. Besseling maakte nog 5 birdies en drie bogeys en Luiten liet 4 birdies en 2 bogeys noteren. De twee delen 41e plaats en dat is nog aan de goede kant van een eventuele cut.

De leiding kwam in handen van Matthieu Pavon. De Fransman nam met 8-onder de leiding en heeft twee slagen voorsprong op de Duitser Maximilian Kieffer en drie slagen voorsprong op zijn landgenoot Julien Guerrier en de Chinees Ashun Wu.

De titelverdediger Guido Migliozzi opende zijn eerste ronde in 69 slagen (-2).

Onder de spelers die ruim boven par hun eerste ronde eindigden, zat ook de aanvoerder van het Europese Ryder Cup team Luke Donald met +3. De Italiaan Edoardo Molinari ging eveneens in +3 rond.