Wat een ronde weer van Joost Luiten en opnieuw een derde plek in een van de toernooien in 2023 op de DP World Tour. Met 65 slagen wist Joost het Korea Championship te eindigen en werd daarmee met 9-onder gedeeld derde. Eerder wist Joost dit jaar op de derde plek te eindigen in het Indian Open en het Thailand Classic. Het lijkt ons dat een overwinning niet lang meer voor hem zal duren.

“Ik maakte een drie-putt op de 13e en miste van 60 cm, stom maar helaas, ik durf de bal weer te chippen en dat heeft op deze baan mij ook zeker vooruit geholpen.”, aldus Joost.

Eerder misten in het toernooi Darius van Driel en Wil Besseling de cut.

Pablo Larrazabal won de wedstrijd in Zuid-Korea. De Spanjaard ontsnapte aan een bal out-of-bounds op de 15e die gelukkig de helling terug rolde. Met 67 slagen eindigde hij het toernooi op 12-onder en op twee slagen afstand van de Deen Marcus Helligkilde. Naast Joost wisten Jorge Campillo, Scott Jamieson en Sanghyun Park op de gedeelde derde plaats te eindigen. De winnaar ontving een cheque van ruim 300.000 en Joost ontving ruim 86.000 voor zijn goede prestatie.

“Gisteren één onder par maken met die wind was geweldig.”, liet Larrazabal nog weten. Het was de dag dat Joost met 75 slagen de golfbaan verliet.

De laagste ronde op de vierde dag werd gemaakt door Guido Migliozzi met 63 slagen. De Italiaan stond op de 18e te wachten en samen met de vriendin van Larrazabal om hem met de overwinning te feliciteren.

Volgende week is de DP World Tour weer in Europa en wel in Rome voor het DS Automobiles Italian Open. Op de deelnemerslijst staan de Nederlanders Besseling, Van Driel en Luiten.

Wat mindere derde ronde voor Joost Luiten en Robert MacIntyre leidt nu in Zuid-Korea

Alleen Joost Luiten door in het Korea Championship