Na de derde dag van het Chevron Championship is Dewi Weber 26 plekken gezakt in het klassement van het major toernooi. De Nederlandse ging rond in 76 slagen en kwam met +1 voor het toernooi op de gedeelde 41e plaats terecht. Weber maakte 6 bogeys en 2 birdies in haar ronde.

Allisen Corpuz en Angel Yin (foto) namen met een slag voorsprong de leiding in de laatste ronde van het Chevron Championship. Het Amerikaanse duo wist met 67 slagen (-5) in de derde ronde op 10-onder voor het toernooi te komen.

Amy Yang had de laagste ronde van de dag, de Zuid-Koreaanse kwam met 65 slagen binnen en klom daarmee naar de gedeelde tweede plaats naast de Zwitserse Albane Valenzuela en de Amerikaanse Megan Khang.

Yin maakte een birdie op drie van de haar laatste vier holes om naar de top van het klassement te gaan samen met Corpuz, die op vier van de eerste vijf holes een birdie maakte en verder bogey vrij rond ging.

De leider na de tweede ronde, Kim A-lim, maakte een 72 en is een van de vier spelers, waaronder Olympisch kampioen Nelly Korda, op twee slagen terug van het leidende duo op acht onder.

De nummer één van de wereld Lydia Ko en titelverdediger Jennifer Kupcho behoorden tot degenen die de cut misten.

De rest van de tweede ronde moest op zaterdag worden voltooid na hevige regenval.

Chevron Championship: Dewi Weber door in een major toernooi en A Lim Kim leidt