Opnieuw een goede temperatuur op de golfbaan van de PGM Ishioka Golf Club in Omitama. Heerlijk in een korte polo werd er golf gespeeld en hoe! Wil Besseling genoot van de golfbaan en zijn spel. Een eagle op een par 4 van 425 meter en drie birdies en twee bogeys die op dezelfde holes werden gemaakt als in zijn eerste ronde, zorgden er uiteindelijk voor dat hij in 67 slagen rond ging en zijn score daarmee op 7-onder bracht. Zijn achterstand op de leiders is met een gedeelde 8e plek nu slechts 3 slagen.

Joost Luiten zakte juist in het klassement na een ronde van +1. De 37-jarige had helaas een dubbel bogey op de 4e hole een par 3 van 179 meter en bogeys op 11 en 13. Gelukkig wist hij met birdies op 1, 2 en 7 zijn score nog redelijk bij elkaar te houden.

Darius van Driel leek de cut te gaan halen. de 33-jarige startte vanaf hole 10 en wist met birdies op 16, 2 en 3 binnen de cut lijn te komen. Helaas, de bogeys op 4, 6 en 8 lieten hem het toernooi verlaten.

De Schot Forrest Grant maakte zijn opmars naar de eerste plek in het klassement. Met 62 slagen, voorlopig de laagste ronde van het toernooi, kwam hij op 10-onder. Ook met dezelfde score delen de Australiƫr Lucas Herbert (foto) en de Thai Jazz Janewattananond de eerste plek.

De cut kwam in Japan op 2-onder en dat betekende ook voor spelers als Johannes Veerman (par), Nicolas Colsaerts en Pablo Larrazabal (+2), Thomas Bjorn (+3) en Gavin Green (+4) dat zij ook het weekend niet mee zullen spelen.