Toledo, 21 april 2023 – De Nederlander Kiet Van der Weele (foto) en de Spanjaard Borja Martin hebben de gedeelde leiding genomen met 15-onder par in het Alps de Las Castillas 2023. De twee hebben een voorsprong van twee slagen op Oihan Guillamoundeguy en Pedro Oriol. Er is een 4-way tie voor de 5e plaats op 12-onder par, waaronder: James Sugrue, Jorge Maicas, Jacobo Pastor en Christopher Hickman.

Weer een mooie dag met overwegend zonnige luchten en warme temperaturen verwelkomde de spelers op Palomarejos Golf ten zuidwesten van Madrid voor de 2e ronde van de Alpes de Las Castillas 2023. Het spel begon om 8.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De omstandigheden om te scoren waren ’s ochtends gunstiger toen er in de loop van de middag een westenwind opstak. Voor de laatste ronde van morgen wordt regen voorspeld met windsnelheden van rond de 21 km/u.

Van der Weele, die aan het einde van de eerste ronde van gisteren op een gedeelde derde plaats eindigde, bevindt zich na de ronde van vandaag met 15-onder par aan de leiding. Hij volgde zijn openingsronde van 7-onder par, met een 8-onder par in de tweede ronde voor een tweedaags totaal van 15-onder. Tijdens de ronde van vandaag maakte hij 1 eagle, 7 birdies en 1 bogey. Van der Weele, 22 jaar oud, werd professional in september 2022 en is het seizoen goed begonnen en eindigde op een gedeelde 6e plaats bij de seizoensopener, 2023 Ein Bay Open. Na zijn ronde was hij erg tevreden: “Vandaag was goed, ik speelde heel goed, ik maakte een paar goede putts op de achterste negen en het spel is op dit moment erg solide. Op deze baan heb je veel kansen voor birdies en eagles, aangezien de par 5 niet erg lang is, dus ik ben blij dat ik van de kansen heb kunnen profiteren. Van der Weele had een sterke finish met 2 birdies en een eagle in zijn laatste drie holes, “ja, het was echt een goede finish op weg naar de ronde morgen.”

Koen Kouwenaar en Davey Porsius doen ook nog steeds mee voor Order of Merit punten en prijzengeld. De twee delen met 8-onder de 25e plaats. Lars Keunen (-5) en de amateur Che de Bake (+3) misten helaas de cut in het toernooi.

ALPS Tour: uitstekende start van Lars Keunen en Kiet van der Weele in Spanje

Foto: Kiet Van der Weele. Photo Credits: Alps Tour Golf / Federico Capretti