Matt Fitzpatrick leidt met één slag voorsprong en 14-onder par op weg naar de laatste ronde in Hilton Head. Patrick Cantlay is 13-onder en de titelverdediger Jordan Spieth staat op nog één slag verder.

De 28-jarige, die eerder het US Open in 2022 won, holede zijn tweede schot voor een eagle twee op de derde hole en voegde daar nog eens zes birdies aan toe voor zijn laagste ronde ooit, 63 slagen, op de PGA Tour.

Cantlay, die de laatste tijd flink onder vuur ligt vanwege slow-play, verloor een jaar geleden in een play-off van Jordan Spieth.

Fitzpatrick heeft het grootste deel van het jaar geworsteld, hij miste vier keer de cut in zeven evenementen voordat hij vorige week op de 10e plaats eindigde in de Masters, pas zijn tweede top 10 finish van het seizoen.

Tommy Fleetwood kwam met 68 slagen van de golfbaan om naar 11-onder te gaan en staat daarmee gelijk met vier anderen, waaronder wereldkampioen nummer 2 Scottie Scheffler (69 slagen) en de leider na de tweede ronde Jimmy Walker (72 slagen).

De Masters kampioen en Spanjaard Jon Rahm staat op 8-onder na zijn derde ronde van 69 slagen naast het Engelse duo Justin Rose (72) en Aaron Rai (71).

RBC Heritage: Jimmy Walker leidt en Rose samen met Schauffele en Scheffler tweede